ΕΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία: 9χρονη έκοψε το αυτί της σε χαλασμένο παιχνίδι - Η παιδική χαρά ήταν κλειστή

Αμφιλοχία: 9χρονη έκοψε το αυτί της σε χαλασμένο παιχνίδι - Η παιδική χαρά ήταν κλειστή
agrinionews

Αμφιλοχία: Το παιχνίδι ενός κοριτσιού λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία

Ένα 9χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα του Σαββάτου σε κλειστή παιδική χαρά στην Αμφιλοχία.

Συγκεκριμένα το κορίτσι έκοψε το αυτί του. Ο τραυματισμός την 9χρονης στην Αμφιλοχία προήλθε όταν μπήκε στην παιδική χαρά που έπαιζαν και άλλα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν κλειδωμένη από τον Δήμο λόγω ακαταλληλότητας.

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε από ελαττωματικό μηχάνημα, κόβοντας το δεξί του αυτί, και άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.

Χρειάστηκαν 20 ράμματα για να σωθεί το δεξί αυτί του μικρού κοριτσιού. Το άνω τμήμα του αυτιού σχεδόν αποκολλήθηκε όταν η 9χρονη χτύπησε σε ελαττωματικό, όπως φαίνεται, παιχνίδι την ώρα που έπαιζε σε κλειστή παιδική χαρά της Αμφιλοχίας.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όμως λόγω της σοβαρότητας του τραύματός, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.

Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού, οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπου εφημέρευε και χρειάστηκαν 20 ράμματα για την επανασύνδεση του αυτιού του κοριτσιού.

Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν διέθετε ράμπα εισόδου για άτομα με αναπηρία. Η μητέρα κατήγγειλε πως στην εν λόγω παιδική χαρά δεν υπήρχε κάποια σήμανση απαγόρευσης εισόδου, ενώ οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Ανέφερε δε, ότι μετά από καταγγελίες δικές τους ο Δήμος τοποθέτησε πινακίδα. Ο δήμαρχος τόνισε πριν από το ατύχημα υπήρχαν προειδοποιητικές σημάνσεις απαγόρευσης εισόδου ενώ εικάζει πως κάποιος τα αφαίρεσε και δεν έγινε αντιληπτό από τις δημοτικές αρχές.