ΕΛΛΑΔΑ

Revenge porn: Τον χώρισε και εκείνος ανέβασε γυμνές της φωτογραφίες στα social media

Revenge porn: Τον χώρισε και εκείνος ανέβασε γυμνές της φωτογραφίες στα social media
Unsplash

Η καταγγελία του θύματος του revenge porn, η δράση του 30χρονου Ρουμάνου και η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του

Νέα υπόθεση revenge porn ήρθε στην επιφάνεια με θύμα αυτή τη φορά μία γυναίκα η οποία γνώρισε μέσω διαδικτύου έναν 30χρονο. Διατηρούσαν σχέση, αλλά όταν στη συνέχεια εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν, αυτός αποφάσισε να αναρτήσει γυμνές της φωτογραφίες στα social media με την κοπέλα να εμφανίζεται ότι προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, όταν η γυναίκα το ανακάλυψε, απευθύνθηκε στην αστυνομία με αποτέλεσμα οι αρχές να εντοπίσουν το προφίλ του 30χρονου Ρουμάνου και στη συνέχεια, να πραγματοποιήσουν έφοδο το πρωί της Πέμπτης (21/3) στο σπίτι του στο Πικέρμι, να του περάσουν χειροπέδες και να τον τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί.

Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες για «Απειλή», «Βιασμό», «Εκδικητική Πορνογραφία», «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Περί όπλων».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σημείωμα της αστυνομίας, το χρονικό της εφιαλτικής σχέσης έχει ως εξής: «Στις 29/02/2024 προσήλθε στην Υπηρεσία μας, η 44χρονη και κατέθεσε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον 30χρονο Ρουμανο από αρχές Αυγούστου του έτους 2023, τον οποίο γνώριζε ως «ALEX» με αριθμό κινητού τηλεφώνου …. και προφίλ στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» με όνομα (αναφέρεται στο όνομα). Η σχέση αυτή διήρκεσε έως αρχές Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, όπου διακόπηκε με την θέληση της παθούσας. Ο κατηγορούμενος συνέχισε, για μικρό χρονικό διάστημα, τις τηλεφωνικές οχλήσεις προς την παθούσα απειλώντας και εξυβρίζοντάς την».

Όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό: «Την 13/01/2024, φιλικό πρόσωπο της παθούσας, την ενημέρωσε ότι άτομο με προφίλ (αναφέρεται στο προφίλ)» στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», είχε αναρτήσει σε κλειστή – μυστική ομάδα με την ονομασία «Αλβανέζες Θεές στην Ελλάδα», γυμνές φωτογραφίες της παθούσας χωρίς τη συγκατάθεσή της τουλάχιστον από αρχές Σεπτέμβρη του έτους 2023.

Η παθούσα ήρθε σε συνομιλία μέσω μηνυμάτων της εφαρμογής «messenger» με τον ανωτέρω άγνωστο προς αυτήν χρήστη, προκειμένου να διαγραφούν από τις ιστοσελίδες οι αναρτήσεις με τις φωτογραφίες της. Ο ανωτέρω χρήστης του προφίλ όχι μόνο δεν προέβη στη διαγραφή αυτών, αλλά αντίθετα εξύβριζε και απειλούσε την παθούσα.

Οι γυμνές φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί εν αγνοία του θύματος

Επίσης, στη συνομιλία που είχε μαζί του, εκείνος τις απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της, οι οποίες είναι τραβηγμένες εντός της οικίας της σε άγνωστο χρόνο, χωρίς την συγκατάθεσή της και κατά δήλωσή της, υπό την επήρεια αγνώστων ουσιών. Σε έτερες συνομιλίες με λοιπούς χρήστες του διαδικτύου ο χρήστης αναφέρει ότι η παθούσα είναι διαθέσιμη προς έρωτα έναντι αμοιβής.

Όλες οι επίμαχες συνομιλίες κατατέθηκαν στην Υπηρεσία μας σε φωτοαντίγραφο από την παθούσα. Επίσης την 19/03/2024 προσήλθε εν νέου στην Υπηρεσία μας η παθούσα και κατέθεσε συμπληρωματικά ότι την 17/03/2024 είχε νέα επικοινωνία μέσω της εφαρμογής “MESSENGER” με τον χρήστη του προφίλ ο οποίος και της απέστειλε εκ νέου τις επίμαχες φωτογραφίες της, οι οποίες φαίνεται να είναι αναρτημένες σε έτερη κλειστή – ιδιωτική ομάδα με όνομα «Mia omada gia osous goustaroun na kanoun trio k partouzes!».

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικοί αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία το πρωί της Πέμπτης έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη στο Πικέρμι.

«Από την έρευνα – προανάκριση της Υπηρεσίας πρόεκυψε ότι ο αναφερόμενος ως «ALEX» με αριθμό κινητού τηλεφώνου… και χρήστης του προφίλ στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» με όνομα «Alex» είναι ο ανωτέρω κατηγορούμενος. Όπως εξακριβώθηκε διαμένει σε διαμέρισμα στον Πειραιά Αττικής.

Κατόπιν τούτων Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, πρωινές ώρες της 21/03/2024, διενήργησαν νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του ανωτέρω κατηγορούμενου, προκειμένου να ανευρεθούν και κατασχεθούν ευρήματα – στοιχεία της υπόθεσης. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρεθήκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος – γκλοπ
  • Μία σιδερογροθιά
  • Ένας μεταλλικός αναδιπλούμενος σουγιάς
  • Το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα (1.570) ευρώ
  • Αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία – ινδική κάνναβη βάρους 1,05 γραμμαρίων
  • Ένα tablet μάρκας SAMSUNG, χρώματος λευκού, στο οποίο ο κατηγορούμενος έχει εισάγει κάρτα SIM.

Τέλος επισημαίνεται ότι στην ανωτέρω φορητή συσκευή – tablet , ο ανωτέρω έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης «facebook», στην οποία φαίνεται – αποδεικνύεται ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος διαθέτει και χρησιμοποιεί και έτερο προφίλ χρήστη με το όνομα».