ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Στη Μονή Πετράκη για πρώτη φορά ο φετινός εορτασμός

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Στη Μονή Πετράκη για πρώτη φορά ο φετινός εορτασμός
EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε νωρίς το πρωί στην Μονή Πετράκη, για την Συνοδική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Μονής.

Για πρώτη φορά φέτος μετά από δεκαετίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε ο εορτασμός να μην πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στη Μονή Πετράκη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η πρώτη Κυριακή των Νηστειών, με τη Χριστιανοσύνη να τιμά την αναστήλωση των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, που σηματοδότησε το τέλος της Εικονομαχίας. Έτσι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε η λειτουργία στο Φανάρι.

«Η εικόνα όπως πιστεύουμε στην Ορθόδοξη εκκλησία, είναι γεμάτη από την χάρη του Θεού, γιατί εικονίζει πρόσωπα ιερά. Η σημερινή εορτή, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, να μας υπενθυμίζει πάντοτε, ότι φέρομε μέσα μας την εικόνα του Θεού του αοράτου» ακούστηκε από άμβωνος.

Μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η «Κυριακή της Ορθοδοξίας» φέτος εορτάζεται χωρίς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε νωρίς το πρωί στην Μονή Πετράκη, για την Συνοδική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Μονής.

Στις 10.30 ολοκληρώθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, παρουσία πλήθους πιστών.