ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Ανακούφιση από την ενοχή Μίχου - «Δικαιωθήκαμε, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», λέει η γιαγιά

Σεπόλια: Ανακούφιση από την ενοχή Μίχου - «Δικαιωθήκαμε, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», λέει η γιαγιά
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

Δικαιωμένη αισθάνεται η γιαγιά της 12χρονη - μιλώντας στο Newsbomb.gr - μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Ηλία Μίχο και τη νύφη της

Δικαιωμένη αισθάνεται η γιαγιά της 12χρονης μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Ηλία Μίχου και την αθώωση της νύφη της για μαστροπεία.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr λίγα λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης η γιαγιά αναφέρει: «Όλα καλά, δικαιωθήκαμε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε η 12χρονη

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη από τα Σεπόλια αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Ηλία Μίχου και την αθωώση της μητέρας της.

Η μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης, που είχε πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας για ενάμιση χρόνο, μιλώντας στο Star, μετέφερε την πρώτη αντίδραση της αδερφής της, λέγοντας: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί επιτέλους η μαμά μου θα επιστρέψει στο σπίτι. Θέλω να γίνω εισαγγελέας για να μπορώ να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν».

Η 12χρονη ήθελε την αθώωση της μητέρας της. Τη ζητούσε με παρεμβάσεις της. Έλεγε «πού είναι η μαμά μου; Η μαμά μου είναι αθώα» και αποκαλούσε «τέρας τον Ηλία Μίχο».

Πώς είχε αντιδράσει η γιαγιά στην πρόταση της εισαγγελέως

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν όταν είχε γίνει γνωστή η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για το βιασμό της εγγονής της φανερά απογοητευμένη είχε δηλώσει: «Λυπάμαι πολύ για την κυρία εισαγγελέα, μας προκάλεσε πολύ πόνο, να ακυρώσει την πρόταση, να βγάλει τη μάνα, είναι αθώα. Τον πόνο που μας προκάλεσε αυτή η γυναίκα. Είναι δυνατόν να βγάζει το τέρας έξω και να δικάζει τη μάνα;»

Και πρόσθεσε: «Το παιδί δεν το πιστέψανε; Αυτά που είπε; Τα έκανε μόνο του ένα 12χρονο παιδί; Τίποτα δεν έκανε; Η μάνα τα έκανε; Η μάνα δεν ήξερε τίποτα. Αυτό το τέρας τα έκανε. Αυτός. Θέλω να υπάρξει δικαιοσύνη, να μιλήσουν όλοι, να βγει η μάνα από μέσα.

«Λυπάμαι πολύ για την κυρία εισαγγελέα, μας προκάλεσε πολύ πόνο, να ακυρώσει την πρόταση, να βγάλει τη μάνα, είναι αθώα. Τον πόνο που μας προκάλεσε αυτή η γυναίκα. Είναι δυνατόν να βγάζει το τέρας έξω και να δικάζει τη μάνα;», λέει αρχικά σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Το παιδί δεν το πιστέψανε; Αυτά που είπε; Τα έκανε μόνο του ένα 12χρονο παιδί; Τίποτα δεν έκανε; Η μάνα τα έκανε; Η μάνα δεν ήξερε τίποτα. Αυτό το τέρας τα έκανε. Αυτός. Θέλω να υπάρξει δικαιοσύνη, να μιλήσουν όλοι, να βγει η μάνα από μέσα.

Το λέω δυνατά και το φωνάζω με την ψυχή μου, τα παιδιά υποφέρουν, θέλουν τη μάνα τους. Δεν έκανε τίποτα, αν δεν ήταν καλή μάνα δεν θα την θέλανε», ξεσπάει και τονίζει, «Είμαι πεθερά της και την έχω από 17 χρόνων στα χέρια μου. Αδύνατον να έκανε κάτι τέτοιο, μαζί τα μεγαλώναμε τα παιδιά. Η εγγονή μου είναι σε άθλια κατάσταση, φοβάμαι μην κάνει κανένα κακό στον εαυτό της».

«Η διαμαρτυρία γίνεται για μας, ότι μας πιστεύουν, ότι η μάνα είναι αθώα και να αφήσουν τη μάνα ελεύθερη να μαζέψει τα παιδιά της. Είναι αμαρτία, τα παιδιά κινδυνεύουν. Δεν γίνεται να πληρώνουν οι αθώοι και οι ένοχοι να είναι έξω. Έχω βιώσει πάρα πολύ πόνο και βιώνω και πόνο των παιδιών, πού να ακουμπήσουν να πουν τον πόνο τους», λέει κλείνοντας.

Το λέω δυνατά και το φωνάζω με την ψυχή μου, τα παιδιά υποφέρουν, θέλουν τη μάνα τους. Δεν έκανε τίποτα, αν δεν ήταν καλή μάνα δεν θα την θέλανε», ξεσπάει και τονίζει, «Είμαι πεθερά της και την έχω από 17 χρόνων στα χέρια μου. Αδύνατον να έκανε κάτι τέτοιο, μαζί τα μεγαλώναμε τα παιδιά. Η εγγονή μου είναι σε άθλια κατάσταση, φοβάμαι μην κάνει κανένα κακό στον εαυτό της».

«Η διαμαρτυρία γίνεται για μας, ότι μας πιστεύουν, ότι η μάνα είναι αθώα και να αφήσουν τη μάνα ελεύθερη να μαζέψει τα παιδιά της. Είναι αμαρτία, τα παιδιά κινδυνεύουν. Δεν γίνεται να πληρώνουν οι αθώοι και οι ένοχοι να είναι έξω. Έχω βιώσει πάρα πολύ πόνο και βιώνω και πόνο των παιδιών, πού να ακουμπήσουν να πουν τον πόνο τους», λέει κλείνοντας.

του θύματος , όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε το 55χρονο επιχειρηματία για βιασμό,φέρνοντας τον, αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα κρίθηκε:

  • Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη με 5 προς 2.
  • Ένοχος ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)
  • Ένοχος για Μαστροπεία με 4 προς 3 και
  • Αθώος για Εμπορία ανήλικου
  • Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Για την μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώα για πορνογραφία και με πλειοψηφία 4- 3 για μαστροπεία. Κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Όσον αφορά τον τρίτο εκ των βασικών κατηγορουμένων,τον αποκαλούμενο Μιχάλη, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη», κατά πλειοψηφία, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Η εισαγγελική πρόταση

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Νικολού ζήτησε από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές να κρίνουν ένοχη την κατηγορούμενη, εκφράζοντας την άποψη ότι εκείνη ήταν η μαστροπός της ίδιας της της κόρης. Η ίδια διατύπωσε επίσης τον ισχυρισμό πως ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος, στο mini market του οποίου το κοριτσάκι εργαζόταν περιστασιακά για χαρτζιλίκι, δεν βίασε ή εξώθησε σε οίκους ανοχής την 12χρονη, και ζήτησε την ενοχή του για επί μέρους κατηγορίες, ενώ απέδωσε ρόλο μαστροπού στον 57χρονο πρώην ναυτικό από το Κερατσίνι με το προσωνύμιο «Μιχάλης».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εισαγγελέας, η μητέρα της 12χρονης φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία και ζήτησε να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας. Μάλιστα, φέρεται να σημείωσε πως η μητέρα της 12χρονης διένειμε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης στους «πελάτες» που κάθονται στο εδώλιο, αλλά και πως είχε ενεργό συμμετοχή στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία υπό την έννοια ότι εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει χρήματα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από το αδίκημα του βιασμού και της εμπορίας ανθρώπων ο 55χρονος Ηλίας Μίχος και πρότεινε να υπάρξει μετατροπή της κατηγορίας σε ό,τι αφορά τη μαστροπεία, καθώς -κατά την κρίση της- δεν αποδείχθηκε ότι εξωθούσε το κορίτσι σε οίκους ανοχής ούτε το εξανάγκαζε στην πορνεία, αλλά τη διευκόλυνε να εκδίδεται. Βέβαια, ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών και για οπλοκατοχή.

Στον άνδρα με το προσωνύμιο «Μιχάλης» απέδωσε ρόλο μαστροπού και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών, αλλά πρότεινε να αθωωθεί για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, αφού -κατά την ίδια- δεν προέκυψε ότι ο συνταξιούχος ναυτικός είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη.

Η κυρία Νικολού ζήτησε την καταδίκη ακόμα 22 κατηγορουμένων που δικάζονται ως «πελάτες» της ανήλικης, ενώ πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής. Εξαίρεση αποτελεί ένας κατηγορούμενος πακιστανικής καταγωγής για τον οποίο πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.

Σχετικές ειδήσεις