ΕΛΛΑΔΑ

Οι δασοκομάντος έτοιμοι να πέσουν στη μάχη της πυρόσβεσης - Εντυπωσιακό βίντεο από το ελικόπτερο

Οι δασοκομάντος έτοιμοι να πέσουν στη μάχη της πυρόσβεσης - Εντυπωσιακό βίντεο από το ελικόπτερο
Η στιγμή που οι δασοκομάντος φορτώνουν χέρι με χέρι τα εργαλεία στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής
ΣΚΑΙ

Αναλυτικά όλη η προετοιμασία των πυροσβεστών πριν ριχθούν στη μάχη της πυρόσβεσης

Οι αερομεταφερόμενοι δασοκομάντος των ειδικών μονάδων δασικών επιχειρήσεων περιμένουν το σήμα των εναέριων συντονιστών για να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο. Ο πιλότος του super puma θέτει σε λειτουργία τους κινητήρες, ενώ χοντρά συρματόσκοινα δένουν τον κάδο δασοπυρόσβεσης με την άτρακτο του ελικοπτέρου.

Οι πυροσβέστες φορτώνουν χέρι με χέρι τα φορητά εργαλεία τους και αφού επιβιβαστούν, μεταφέρονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Από τα παράθυρα, κοιτούν έξω για πιθανόν ηλεκτροφόρα καλώδια ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εμποδίσει τη δράση τους προκειμένου να επιτευχθεί η πυρόσβεση. Μόλις εντοπιστεί η φωτιά, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου ξεκινά «μανούβρες» για να προσγειωθεί όσο πιο κοντά στο ενεργό μέτωπο.

Οι πυροσβέστες αποβιβάζονται φορώντας μάσκες και είναι έτοιμοι να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες. Αυτές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον ΣΚΑΙ, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για πιθανές φωτιές.

Οι πρώτοι αερομεταφερόμενοι δασοκομάντος του ΕΜΟΔΕ εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ και στην Ισπανία, με τους Ισπανούς πυροσβέστες να στέλνουν μηνύματα φιλίας και υποστήριξης στους Έλληνες συναδέλφους τους.

Σχετικές ειδήσεις