ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τηλεφωνική απάτη με γιατρό –«μαϊμού» στο Βόλο

Νέα τηλεφωνική απάτη με γιατρό –«μαϊμού» στο Βόλο
Φωτ.: Unsplash

Τηλεφωνική απάτη: Ζητούσε χρηματική αμοιβή για να εγχειρήσει την κόρη της 

Νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης με γιατρό –«μαϊμού» καταγράφηκε στον Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο άνδρας που δήλωσε «γιατρός» υποσχόταν ιατρικές υπηρεσίες και μια γυναίκα έπεσε θύμα των υποσχέσεών του. «Εάν δεν εγχειρήσω το κόρη σου σε μια ώρα τα πάθει γάγγραινα. Τα βγάλω τις χρυσές λάμες και τις χρυσές βίδες από έναν ασθενή που είναι σε κώμα και θα τις βάλω στο κόρη σου» φέρεται να είπε ο άνθρωπος, σύμφωνα με το gegonota.news.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο «γιατρός» απευθύνθηκε σε μάνα που υποτίθεται ότι άκουγε το «παιδί» της να κλαίει στο τηλέφωνο, γιατί έσπασε το πόδι του.

Ιατρικές υπηρεσίες σε σπαστά ελληνικά

Ο «γιατρός», εξηγούσε παραθέτοντας τις... επιστημονικές του γνώσεις σε σπαστά ελληνικά, πως θα οδηγήσει πρώτα τον ετοιμοθάνατο ασθενή του σε τόπο ανανήψεως μια ώρα γρηγορότερα, ώστε να σώσει το πόδι της κόρη της που ήταν σπασμένο σε τρια σημεία κάτω από το γόνατο.

Η γυναίκα, που προδόθηκε στον απατεώνα από τα γέλια της, κατάλαβε αμέσως την απάτη από το παραλήρημα του ψευτο-γιατρού και της υποτιθέμενης κόρης της, που μέσα στον πόνο της ζητούσε να μάθει πόσα χρήματα είχε η «μάνα» της στο σπίτι. Σπαστά ελληνικά μιλούσε και η κόρη.

Όταν η γυναίκα είπε πως στο σπίτι είχε 5.000 ευρώ ο γιατρός της δήλωσε πως δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν γιατί θα χάσει την δουλειά του μιας και θα έπρεπε να πάρει χρυσά καρφιά από άλλον ασθενή. Τα 5000 ευρώ θα ήταν μια προκαταβολή γιατί μπορεί να έπαιρνε τα χρυσά καρφιά από τον ασθενή σε κώμα, για να τοποθετήσει στην κόρη της, αλλά έπρεπε να παραγγείλει άλλα από την Ελβετία για να ξαναβάλει στον ασθενή χωρίς να το καταλάβουν οι συγγενείς του.

«Το κόρη σου θα αυτοκτονήσει, δεν προλαβαίνω, πρέπει να ξεκινήσω την εγχείρηση. Δίνω το λόγο μου το αντρικό, το κόρη σου είναι σε καλά χέρια», είπε στη «μάνα» ο γιατρός που βαφτίστηκε «Δημήτρης Σταματόπουλος», αναφέρει το gegonota.news.

Ο «γιατρός» ζήτησε το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας για να βρεθούν ώστε να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του απάντησε πως δεν έχει κινητό, αλλά έχει μόνο ο σύζυγός της και αυτός έξαλλος την αποκάλεσε «ψεύτρα». «Κάνεις μαμουνιές κυρία και τα το πληρώσεις», ήταν η απάντησή του.