ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Καταδικάστηκε ο 52χρονος που πέταξε μπουκάλι τραυματίζοντας διαιτητή - Τι ποινή του επεβλήθη

bala
lamianow.gr

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ρίψης αντικειμένου και της ελαφράς σωματικής βλάβης 

Mε απαγόρευση παρακολούθησης των ποδοσφαιρικών αγώνων της ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ για δύο έτη με ταυτόχρονη παραμονή στο οικείο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν ως και δύο ώρες μετά κάθε αγώνα τιμωρήθηκε ο 52χρονος άνδρας αλβανικής υπηκοότητας.

Ο καταδικασθείς είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφωρου κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ένωση 2010 και την ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ, διότι πέταξε μπουκάλι και τραυμάτισε τον διαιτητή της συνάντησης, όπως αναφέρει το lamianow.gr

Επιπλέον του επεβλήθη χρηματική ποινή 8.500 ευρώ

Υπενθυμίζουμε ότι το παιχνίδι που έκρινε τον πρωταθλητή του ομίλου και την άνοδο από την Β’ στην Α’ κατηγορία της Φθιώτιδας διεκόπη στο 87′ μετα την ρίψη του αντικειμένου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ρίψης αντικειμένου και της ελαφράς σωματικής βλάβης και αφού δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου -στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου- τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 8.500 ευρώ και απαγόρευση παρακολούθησης των ποδοσφαιρικών αγώνων της ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ για δύο έτη με ταυτόχρονη παραμονή στο οικείο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν ως και δύο ώρες μετά κάθε αγώνα. Σημαντικό ρόλο στη μη φυλάκιση του έπαιξε το ότι ο ίδιος παρουσιάστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και περιέγραψε τι είχε συμβεί.

Στην κατάθεση τους οι μάρτυρες υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι από την αρχή του παιχνιδιού ο κατηγορούμενος ήταν ευγενικός και κόσμιος. Η συμπεριφορά του δεν έδειχνε καμία πρόθεση να βλάψει άνθρωπο.

Μάλιστα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραχών Χρήστος Σολοπουλος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κ. Μάμαλης τον χαρακτήρισαν ως ένα από τα πιο αγαπητά, ήρεμα και βοηθητικά άτομα του χωριού τους έχει μάλιστα σώσει και άνθρωπο στο παρελθόν εισπράττοντας θαυμασμό και ευγνωμοσύνη από όλη την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Συνήγοροι και μάρτυρες χαρακτήρισαν την πράξη του ως μια ενστικτώδη αντίδραση αγανάκτησης που σε καμία περίπτωση δεν είχε στόχο τον διαιτητή αφού άλλωστε δεν ήταν ακίνητος αλλά προχωρούσε προς τη σέντρα.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής των Ραχών προκειμένου να του συμπαρασταθούν.