ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Τα δραματικά λεπτά πριν την άγρια δολοφονία της 28χρονης - «Θέλω περιπολικό»

Άγιοι Ανάργυροι: Τα δραματικά λεπτά πριν την άγρια δολοφονία της 28χρονης - «Θέλω περιπολικό»

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων με θύμα την 28χρονη Κυριακή και δράστη τον πρώην σύζυγο της

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύζυγο της, έξω από εξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου.

Η άτυχη γυναίκα είχε βγει από το Τμήμα και ενώ μιλούσε με το 100 δέχθηκε ξαφνικά τη δολοφονική επίθεση από τον 39χρονο ο οποίος τη μαχαίρωσε πέντε φορές, τραυματίζοντας την θανάσιμα.

Ουρλιάζοντας ανέφερε στην τηλεφωνήτρια πως ο άνδρας είναι μπροστά της, καθώς της είχε στήσει καρτέρι. Δεν πρόλαβε να συνεχίσει καθώς ο 39χρονος της όρμηξε, με την τηλεφωνήτρια του «100» να ακούσει στη γραμμή τα όσα συνέβαιναν!

Η αστυνομικός στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων που ήταν υπεύθυνη υπηρεσίας το μοιραίο βράδυ κλώτσησε το μαχαίρι από τα χέρια του δράστη, ενώ «κλειδί» στην υπόθεση αποτελεί και η κατάθεση του φίλου του θύματος, ο οποίος είδε με τα μάτια του τα όσα τραγικά συνέβησαν.

«Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα με την Κυριακή. Ήθελε να κάνει μήνυση. Όταν μπήκε στο γραφείο που ζήτησε να μείνω απ έξω. Όταν βγήκε από το γραφείο μου είπε "Όχι δε φοβάμαι κανέναν , δεν θα κάνω μήνυση , θα πάρω το 100 “»,κατέθεσε ο φίλος της 28χρονης στις Αρχές.

«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σε δευτερόλεπτα η Κυριακή έπεσε κάτω και άρχισα να φωνάζω, όταν ξαφνικά είδα και αυτόν να πέφτει κάτω και έναν αστυνομικό και έναν αστυνομικό δίπλα μου να κλωτσάει το χέρι που κρατούσε το μαχαίρι», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ από την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να εντοπίσουν τυχόν παραλείψεις και λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης με την άτυχη 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους.

Χρυσοχοΐδης: «Από τα πιο απεχθή εγκλήματα που έχω βιώσει»

«Είναι από τα πιο βίαια εγκλήματα που έχω δει και έχω ζήσει», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη δολοφονία της 28χρονης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού. Όταν χάνεται, πάντως, ένας άνθρωπος πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά», τόνισε με αφορμή την ερώτηση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νίκου Χατζηνικολάου, για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.

«Δέσμευσή μας να διαλευκανθεί το έγκλημα», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας: «Θα δούμε αν εφαρμόστηκε το Πρωτόκολλο».

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής ξεσπά εναντίον του 39χρονου που της αφαίρεσε τη ζωή αλλά και κατά των Αρχών που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη δολοφονία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τονίζει πως πρέπει μέσω της δημοσιότητας που παίρνει η υπόθεση, να επανέλθει η θανατική ποινή, πιστεύοντας πως πρόκειται για την πιο δίκαια κατάληξη.

«Εσείς οι δημοσιόγραφοι να φέρετε τη θανατική ποινή, τίποτα άλλο», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «να καθαρίσει ο τόπος».

Στη συνέχεια εξηγεί πως πρόκειται για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος του παιδιού του, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει πως όπως την τελειώσε πρέπει «να τελειώσει και εκείνος».

«Ήταν σχεδιασμένο, αφού είχε μαχαίρι του και σου λέει τώρα είναι η ευκαιρία σου, αν φύγω από εδώ θα έρθει περιπολικό, θα με πιάσουν, θα με βρούνε, αυτός είχε το μαχαίρι μαζί του για να τη τελειώσει τη κατάσταση, γι αυτό και πρέπει να τελειώσει και αυτός. Δεν θα πω εγώ να μου ζητήσει ο πατέρας του συγγνώμη, δεν το δέχομαι», είχε αναφέρει νωρίτερα στο MEGA, ο πατέρας της 28χρονης.

«Βοήθεια, με κυνηγάει» - Τα τελευταία λόγια της 28χρονης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star αυτός ήταν ο διάλογος που είχε η 28χρονη με την αξιωματικό Υπηρεσίας:

Θύμα: Σας παρακαλώ πολύ, θέλω ένα περιπολικό να με συνοδεύσει στο σπίτι μου. Είδα τον πρώην σύντροφό μου και φοβάμαι, μήπως με περιμένει έξω από το σπίτι μου και μου κάνει κακό.

Αστυνομικός: Πρέπει να του κάνετε μήνυση.

Θύμα: Έχω κάνει μήνυση στο παρελθόν εναντίον του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Αστυνομικός: Μείνετε στο αστυνομικό τμήμα και θα καλέσουμε από εδώ την Άμεση Δράση να σας συνοδεύσουν.

Θύμα: Θα τους καλέσω εγώ.

Η 28χρονη βγήκε από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων μαζί με τον φίλο της και κάλεσε το 100:

Άμεση Δράση: Άμεση Δράση, λέγετε παρακαλώ;

Θύμα: Είμαι έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων και θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου γιατί φοβάμαι ότι ο πρώην σύντροφός μου θα μου κάνει κακό. Βοήθεια, είναι εδώ, με κυνηγάει... (Ουρλιαχτά, έπεσε η γραμμή).

Αμέσως, ακούγονται ουρλιαχτά, η τηλεφωνήτρια γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της 28χρονης, μιας δολοφονίας που έγινε μπροστά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο φονιάς της Κυριακής ήταν γνωστός στις Αρχές

Να σημειώθει ότι ο 39χρονος, έιναι γνώριμος των Αρχών όπου αποκαλύπτει το Νewsbomb.gr. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί από την ασφάλεια Ίλιον το 2019 για σωματική βλάβη και απείθεια, το 2020 από την ίδια ασφάλεια για κατοχή ηρωίνης ενώ το 2020 το θύμα υποβάλλει μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού εντός του σπιτιού της στην οδό Τήνου.