ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Καλαντζάκος - Το αντίο του Διονύση Τσακνή

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Καλαντζάκος - Το αντίο του Διονύση Τσακνή

Ο συνθέτης είχε συνεργαστεί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Έφυγε από τη ζωή χθες Τρίτη, 2 Απριλίου ο γνωστός συνθέτης και πιανίστας Νίκος Καλαντζάκος.

Την τραγική είδηση του θανάτου συνθέτη επιβεβαίωσε η σελίδα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Instagram, η οποία έγραψε: «Καλό ταξίδι μαέστρο, σε περιμένει ο Λαυρέντης να ενορχηστρώσεις τα τραγούδια του».

Τον συνθέτη αποχαιρέτισε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτησή του και ο Διονύσης Τσακνής ο οποίος έγραψε: «Ο φίλος, ο κουμπάρος, ο συνεργάτης, ο δάσκαλος (με τον υπέροχο τρόπο του) για όλους εμάς της μουσικής οικογένειας, έκανε το τελευταίο … αστείο του. Μας άφησε μόνους και λιγότερους. Νικολή μας να είσαι σίγουρος πως θα σταθούμε όλοι μας δίπλα στον Τονίνο και τη Διονυσία».

Σημειώνεται ότι εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Μακρή, ο Νίκος Καλαντζάκος είχε συνεργαστεί και με άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας, η Γιώτα Νέγκα αλλά και ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Το δικό του αντίο είπε και ο συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος γράφοντας σε δημοσίευση: «Έφυγε από την ζωή ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελλάδος, ένας καλός άνθρωπος. Ο Νίκος Καλαντζάκος. Εξαιρετική ψυχή και καταπληκτικός πιανίστας. Συνεργαστήκαμε σε πάμπολλες δουλειές και για πολλά χρόνια. Σοβαρός, ευγενέστατος, αλάθητος, ευφάνταστος και με υψηλή μουσική ευαισθησία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αντίο αδελφέ μου, καλό σου ταξίδι στο φως».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο του Νίκου Καλαντζάκου δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σχετικές ειδήσεις