ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του στρατιώτη που «έσβησε» μετά από εγχείρηση θυροειδούς: «Φοράω τα ρούχα του»

Συγκλονίζει ο πατέρας του στρατιώτη που «έσβησε» μετά από εγχείρηση θυροειδούς: «Φοράω τα ρούχα του»

Για προσπάθεια συγκάλυψης κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Όθωνας Παπαδόπουλος - Τι αποκαλύπτει ο τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης.

Στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο Αριστείδης Γκάτσος, πατέρας του αδικοχαμένου Νίκου, 5 μήνες μετά τον θάνατο του γιου του.

Ο ίδιος παραμένει σε κατάσταση σοκ και μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο γιος έχει φύγει από τη ζωή. Πλέον, μαζί με τη σύζυγό του ζητούν δικαίωση για τον αδόκητο χαμό του γιου τους. Παράλληλα, κάνει λόγο για ιατρική αμέλεια και για σωρεία λαθών που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Ο 27χρονος Νίκος ήταν πτυχιούχος του τμήματος μηχανικών σχεδιασμού συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου και λάτρευε το σχέδιο, ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην Αθήνα.

Ο 27χρονος ενώ υπηρετούσε στον Ελληνικό Στρατό κρίθηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς και καθαρισμού λεμφαδένων. Ο 27χρονος εισήχθη στο 424 ΣΝΘ και ενώ οι γονείς του είχαν λάβει την επιβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από εσωτερική αιμορραγία, όπως διαπίστωσε στην έκθεσή του ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Ο τραγικός πατέρας του αδικοχαμένου στρατιώτη, Αριστείδης Γκάτσης μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα». Καταγγέλλει σωρεία λαθών από την πλευρά του νοσοκομείου και ζητά παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού του.

«Σαν σήμερα, 3 Νοεμβρίου, είχε μπει στο χειρουργείο και έφυγε», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής.

«Είναι πέντε μήνες χωρίς τον μονάκριβο γιο μου, τον οποίο δεν μπορώ να αισθανθώ ότι έχει φύγει.. Τον νιώθω πάνω μου. Τα ρούχα που φοράω είναι δικά του. Όλα έγινα τόσο ξαφνικά που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», συμπλήρωσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Ποιος είναι ο κύριος ένοχος;», αναρωτήθηκε ο τραγικός πατέρας, ζητώντας δευτερόλεπτα μετά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον ξαφνικό χαμό του.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του αδικοχαμένου στρατιώτη ξεσπώντας σε δάκρυα, την αγάπη που έχασε από τον γιο του συνεχίζει να την παίρνει από του φίλους του, τονίζοντας πως κάποιοι από αυτούς τον αποκαλούν «πατέρα».

Ο τραγικός πατέρας είδε τον γιο του πριν πεθάνει λίγο αφότου βγήκε από το χειρουργείο. Όπως ανέφερε μετά την επέμβαση ο γιος τους είχε δύσπνοια ενώ κατέληξε 3 ώρες μετά την επέμβαση.

Δημήτρης Γαλεντέρης: Η ζημιά ήταν αναστρέψιμη

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Δημήτρης Γαλεντέρης ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε πως «πρώτα πρέπει να περιμένουμε την παθολογική έκθεση για να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε τα ευρήματά μας», ενώ συμπλήρωσε: «διαπιστώσαμε μία αιμορραγία καλού μεγέθους στην περιοχή της θυρεοειδεκτομής μετά την επέμβαση. Επίσης διαπιστώσαμε να υπάρχει και ένα αγγείο συραμμένο, ενώ σε δεύτερη μελέτη ανακαλύφθηκε και η τρώση ενός άλλου αγγείου που ενδεχομένως να ήταν η αιτία της αιμορραγίας αυτής». Με απλά λόγια, ο θάνατος του επήλθε από εσωτερική αιμορραγία καθώς μία φλέβα ήταν διπλοραμμένη, ενώ είχε κοπεί και αρτηρία, η οποία δεν ήταν καν ραμμένη.

Ο κ. Γαλεντέρης, συνέχισε λέγοντας πως η ζημιά ήταν αναστρέψιμη και για το λόγο αυτό η οικογένεια του αποθανόντος θα κινηθεί νομικά κατά του νοσοκομείου.

Για προσπάθεια συγκάλυψης μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο δικηγόρος της οικογένειας Όθωνας Παπαδόπουλος ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως η τρώση αυτή που προαναφέρθηκε είναι πολύ κοινή σε περιπτώσεις τέτοιων χειρουργείων και συνήθως αντιμετωπίζεται άμεσα.

Η διαφορά στην περίπτωση του άτυχου νέου είναι ότι δεν έγινε αντιληπτή με αποτέλεσμα τον αδόκητο χαμό του 27χρονου Νίκου.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, έγινε συρραφή στο αγγείο, έγινε η ανάνηψη, ο ασθενής επέστρεψε στον θάλαμο και εκεί έγινε αντιληπτή η εσωτερική αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε, ο 27χρονος δήλωσε επανειλημμένα για δύσπνοια, και πως στο νοσοκομείο δεν υπήρχε γιατρός μετά την επέμβαση για να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει και να προσφέρει κάποια διάγνωση που πιθανόν να του έσωζε τη ζωή παρά μόνο μία νοσηλεύτρια.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου μετά τον θάνατο του γιου του πήγε σε γραφείο του νοσοκομείου όπου εκεί του σύστησαν για λόγους σεβασμού να μην γίνει η διαδικασία νεκροψίας νεκροτομής αλλά να υπογράψει -με δεδομένο ότι ο θάνατος του παιδιού του σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο- ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε άδεια ταφής γεγονός που σήμαινε ότι με τη ταφή του θα υπήρχε και ταφή όλων των ευρημάτων που πιθανόν να έδειχναν ιατρική αμέλεια.

Ενώ αρχικά ο πατέρας δέχθηκε, κατόπιν προτροπής άλλων μελών της οικογένειας απαίτησε την τέλεση ιατροδικαστικής εξέτασης.

Έξι μήνες μετά, δεν έχουν λάβει κανένα αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο του Star: