ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία: Βρήκε τον θάνατο από ηλεκτροπληξία τη δεύτερη ημέρα της εργασίας του

Μαγνησία: Βρήκε τον θάνατο από ηλεκτροπληξία τη δεύτερη ημέρα της εργασίας του

Εργατικό δυστύχημα: Αθωώθηκε γυναίκα μηχανικός για τον θάνατο 52χρονου χειριστή εκσκαφέων

Νεκρός έπεσε, τη δεύτερη μόλις μέρα, μετά την πρόσληψή του από εργολάβο, στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δρόμο που οδηγεί από το 304 ΠΕΒ προς τα Κανάλια Μαγνησίας ένας 52χρονος χειριστής εκσκαφέων στις 13 Οκτωβρίου 2016.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η πολιτικός μηχανικός που επέβλεπε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης την Τετάρτη (3/4) κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Όπως προέκυψε από την εκδίκαση της υπόθεσης η εργολήπτρια εταιρεία δεν είχε ενημερώσει την επιβλέπουσα πως θα γινόταν ασφαλτόστρωση την συγκεκριμένη ημέρα, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να την αθωώσει. Από την εκδίκαση της υπόθεσης προέκυψε ότι η κατηγορούμενη είχε προχωρήσει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες, είχε κοινοποιήσει στην εργολήπτρια εταιρία τους κινδύνους που εγκυμονούσαν και πρότεινε τη λήψη μέτρων ασφαλείας, ενώ δεν ενημερώθηκε για την έναρξη των εργασιών για να βρίσκεται στο σημείο.

Για τον άτυχο 52χρονο ήταν η δεύτερη ημέρα στη δουλειά στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο 3ο χιλιόμετρο του Επαρχιακού Δρόμου Βελεστίνου – Καναλίων, όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα και πέθανε σχεδόν ακαριαία. Φορτηγό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ανατροπής για να ρίξει την πίσσα που μετέφερε στον οδοστρωτήρα, ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ. Ο 55χρονος οδηγός του φορτηγού δεν υπέστη το παραμικρό, καθώς το όχημα είχε ελαστικά τα οποία προστατεύουν από διαρροή ρεύματος. Το ίδιο και ένας εργάτης που βρισκόταν πάνω στην καρότσα. Ο άτυχος 52χρονος όμως κεραυνοβολήθηκε, καθώς βρισκόταν στο πίσω μέρος του μηχανήματος και ακουμπούσε στον οδοστρωτήρα.

Σχετικές ειδήσεις