ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική μαρτυρία ανήλικης για διαδικτυακό εκφοβισμό: «Με έβαλε να χαράξω το κορμί μου»

Σοκαριστική μαρτυρία ανήλικης για διαδικτυακό εκφοβισμό: «Με έβαλε να χαράξω το κορμί μου»

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα κατήγγειλε ένα 15χρονο κορίτσι

Με τη δολοφονία της Κυριακής να έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ανοίγει ξανά ο φάκελος του εκφοβισμού γυναικών.

Μιλώντας στο MEGA, μια νεαρή γυναίκα, αποκάλυψε τον τρόμο που βίωσε όντας 15 ετών από έναν 18χρονο, με τον οποίο διατηρούσε εξ αποστάσεως σχέση.

«Υπέφερα και ήμουν τρομοκρατημένη για χρόνια. Συνέχεια μου έλεγε ότι θα έρθει να με σκοτώσει, θα σκοτώσει αγαπημένα μου πρόσωπα, ότι θα αυτοκτονήσει ο ίδιος και ότι θα φταίω εγώ».

Ο 18χρονος τότε ζούσε στο Λονδίνο. Μιλούσαν καθημερινά μέσα από τα social media με τέτοιο τρόπο που έκανε το μικρό κορίτσι να τον ερωτευτεί.

«Έμαθε τα ευάλωτά μου σημεία και εννοείται ότι μου έδωσε αυτά που αναζητούσα τότε. Μιλούσαμε καθημερινά λέγοντας σ ’αγαπάω, ότι θα γυρίσω Ελλάδα για εσένα, είχαμε δεθεί πάρα πολύ».

Από ρομαντικός και στοργικός πολύ γρήγορα άρχισε να γίνεται χειριστικός όταν το ανήλικο κορίτσι έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον για τις φίλες του.

«Το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει όταν άρχισα λίγο να απομακρύνομαι, γιατί είχα τις φίλες μου, το σχολείο μου. Προσπάθησε όλο και περισσότερο να έχει εξουσία πάνω του και τα είχε καταφέρει».

Τη θέση των γλυκόλογων είχαν πάρει πια οι απειλές του.

«Η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει, να γίνεται πιο άγριος, να υψώνει τη φωνή του. Είχε προσωπικό μου περιεχόμενο με φωτογραφίες, και άρχισε να με απειλεί».

Η κατάσταση κλιμακωνόταν διαρκώς. Το ανήλικο κορίτσι, φοβόταν να μιλήσει στους γονείς του… η μητέρα της όμως καταλάβαινε ότι κάτι την απασχολεί.

«Όταν είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο δυστυχώς δεν μπορούσα να μιλήσω γιατί ντρεπόμουνα, φοβόμουν πάρα πολύ, είχα μείνει μόνο».

Μέχρι που ο 18χρονος άρχισε να ζητάει από την ανήλικη ακραία πράγματα για να μην δημοσιοποιήσει προσωπικές της φωτογραφίες. Ένα από αυτά ήταν να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα.

«Το να χαράξω κάτι πάνω στο σώμα μου, μέχρι το να κάνω τον ακρωτηριασμό και διάφορα άλλα πράγματα. Με έβαλε να χαράξω ανάμεσα από τα μπούτια μου το πρώτο γράμμα του ονόματός του γιατί ήθελε να είμαι μόνο δικιά του. Ήθελε να είμαι ιδιοκτησία του».

Της ζητούσε επιτακτικά να αυτοτραυματίζεται. Αυτή ήταν η τιμωρία της για όσες φορές προσπάθησε να απομακρυνθεί από εκείνον.

«Οι λέξεις ήταν «συγγνώμη» γιατί ήθελε να του ζητάω συγγνώμη για τα πράγματα που αυτός πίστευε ότι τον πονάνε και την λέξη «ειλικρίνεια» γιατί ήθελε να είμαι ειλικρινής απέναντί του».

Το κορίτσι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Τότε ήταν που αποκάλυψε την φρίκη που ζούσε στους γονείς της, με την μητέρα της να προχωρά σε καταγγελία στις Αρχές για κακοποίηση της κόρης της.

Ο 23χρονος σήμερα, καταδικάστηκε σε 5 φυλάκιση με αναστολή.