ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Μάχη» με τις φλόγες - Ένας τραυματίας από τη φωτιά - Καίγονται τα πρώτα σπίτια

Κρήτη: «Μάχη» με τις φλόγες - Ένας τραυματίας από τη φωτιά - Καίγονται τα πρώτα σπίτια
creta24

Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι η οποία έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ένα άτομο.

Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι η οποία έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ένα άτομο.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα βόρεια του παραθαλάσσιου οικισμού του Μαύρου Κολύμπου στον δήμο Ιεράπετρας στο Λασίθι, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O άνδρας που έχει υποστεί εγκαύματα, προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο τραυματίας είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του από τις φλόγες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασωληνώθηκε προληπτικά ο τραυματίας.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης μέχρι και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών για να εγκαταλείψουν προληπτικά την περιοχή τους.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα του 112.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα του 112.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από το 112, για την εκκένωση τριών οικισμών.

Το μήνυμα του 112 έγραφε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Η φωτιά ίσως ξεκίνησε από κλαδιά»

Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα στην θέση Μαύρος Κόλυμπος μίλησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Φραγκούλης.

«Προσπαθούμε αλλά τα μέρη που πρέπει να επέμβουμε είναι δύσβατο. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά, ίσως είναι από κλαδιά», ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

«Το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο πιάνει 3 οικισμούς», συμπλήρωσε.

«Με ενημέρωσαν ότι έρχονται εναέρια μέσα διότι η περιοχή είναι δύσβατη, είναι δύσκολο το έργο κατάσβεσης», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις