ΕΛΛΑΔΑ

 «Πλημμύρισε» τουρίστες η Αθήνα - Το αδιαχώρητο στην Ακρόπολη

 «Πλημμύρισε» τουρίστες η Αθήνα - Το αδιαχώρητο στην Ακρόπολη

Ουρές από τουρίστες στην Ακρόπολη

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 27 βαθμούς στην Αττική, πολλοί πήραν πετσέτες και αντηλιακά ανά χείρας και «βούλιαξαν» τις παραλίες.

Το αδιαχώρητο επικράτησε και στην Ακρόπολη. Από νωρίς το πρωί σήμερα τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη κατέκλυσαν τον Ιερό Βράχο.

Από πολύ νωρίς το πρωί το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, γέμισε από τουρίστες, οι οποίοι με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό απολαμβάνουν τη βόλτα τους κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Τουρίστες και εκδρομείς απόλαυσαν τη βόλτα τους κάτω από τον καυτό ήλιο, καθώς όπως λένε, οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστες για τη χώρα τους.

Αισιόδοξα δείγματα για τον φετινό τουρισμό

Ιδιαίτερα αισιόδοξα φαίνεται πως είναι τα δείγματα για τον φετινό ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι αεροπορικές θέσεις για τη θερινή περίοδο από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου φτάνουν τις 26,8 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή, στα ελληνικά αεροδρόμια η επιβατική κίνηση έχει εκτοξευθεί σε μια άλλοτε μη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ήδη το πρώτο δίμηνο φέτος η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι καταγράφει αύξηση 12,2%

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega: