ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε έξι περιοχές - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε έξι περιοχές - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
EUROKINISSI

Μέσα σε 12 ώρες από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, την χώρα έπληξαν 71 πυρκαγιές

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καθώς το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεσπάσει δεκάδες πυρκαγιές σε όλη την χώρα. Μάλιστα, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για 3 πύρινα μέτωπα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Σάββατο 6 Απριλίου, μέσα σε 12 ώρες από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, την χώρα έπληξαν 71 πυρκαγιές.

Την ίδια ώρα μετερεωλόγοι κάνουν λόγο για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις τους, ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, έντασης 7-8 μποφόρ.

Η εικόνα της φωτιάς στην Ιεράπετρα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο Λασίθι, μια από τις ισχυρότερες από την αρχή του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς τις οποίες σπεύδουν αμέσως να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις κατάσβεσης. Υπενθυμίζεται ότι προληπτικά εκκενώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τέσσερις οικισμοί με μήνυμα του 112.

Στο μεταξύ, στην εντατική νοσηλεύεται ο 74χρονος που υπέστη σοβαρά εγκαύματα, καθώς προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του.