ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Όχημα πάτησε καλώδιο υψηλής τάσεις και προκλήθηκε έκρηξη - Δείτε εικόνες

Πάτρα: Όχημα πάτησε καλώδιο υψηλής τάσεις και προκλήθηκε έκρηξη - Δείτε εικόνες

Aπίστευτο περιστατικό το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Φρουρίου και Δασυλλίου στην Άνω Πόλη της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, κάτοικοι της οδού Φρουρίου στην Πάτρα πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους όταν άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη.

Γυμνό καλώδιο υψηλής τάσης το οποίο βρισκόταν στο έδαφος ακούμπησε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και ακόμη να μαυρίσει τμήμα του οχήματος.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ομάδα δικυκλιστών της ΔΙΑΣ ώστε να οριοθετήσουν την περιοχή και να αποκλείσουν την πρόσβαση στο καλώδιο.

Στην οδό Φρουρίου μετέβη συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που προχώρησε στη μόνωση του καλωδίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής τα έχουν βάλει με τον εργολάβο που εκτελεί τα έργα στην περιοχή, τόσο για τα καλώδια που εξέχουν σε διάφορα σημεία όσο και τα ανοιχτά φρεάτια στα οποία μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να σκοντάψει και να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι κάτοικοι ζητούν από τον εργολάβο να ολοκληρώσει άμεσα τις εργασίες στην οδό, που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και παραμένει έτσι εδώ και μήνες.

Παράλληλα απαιτούν ειδικά σε θέματα που αφορούν στην ηλεκτροδότηση με υπόγεια καλώδια, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μόνιμων κατοίκων και διερχομένων από το σημείο.