ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Είναι σοκαρισμένος και τρομαγμένος», λέει ο πατέρας του 15χρονου που κακοποιήθηκε σεξουαλικά

Βόλος: «Είναι σοκαρισμένος και τρομαγμένος», λέει ο πατέρας του 15χρονου που κακοποιήθηκε σεξουαλικά
Unsplash

Σεξουαλική κακοποίηση: Τι ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου για την υπόθεση - Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρέα των τριών ανηλίκων δημιουργεί προβλήματα

«Ο μικρός είναι λίγο σοκαρισμένος, λίγο τρομαγμένος, λίγο απ’ όλα» ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου που κατήγγειλε πως ο γιος του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του κατά τη διάρκεια σχολικής εδκρομής στα Ιωάννινα.

Ο πατέρας του 15χρονου περριέγραψε μικώντας στο Mega: «ο πιτσιρικάς είχε πάει τριήμερη στα Γιάννενα. Την Παρασκευή το βράδυ αυτός αρρώστησε, κρύωσε, είχε λίγο πυρετό και ήταν αδιάθετος. Μόλις γύρισαν την Παρασκευή το βράδυ από την τελευταία έξοδο στην πόλη, επειδή ήταν και κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, πήγε στο δωμάτιό του πρώτος, γρήγορα».

Κάποια στιγμή, τρεις συμμαθητές του μπήκαν μέσα στο δωμάτιό του.

«Ξάπλωσε, έπεσε με τα ρούχα στο κρεβάτι να κοιμηθεί και τον πήρε ο ύπνος, και αυτοί πήγαν μετά, όταν τον είχε πάρει ο ύπνος. Πήγαν στο δωμάτιό του και ενώ κοιμόταν, οι δύο κάνανε χαβαλέ, κοιτούσαν, γελούσαν και ο άλλος προσπάθησε να του βάλει χέρι; Δεν ξέρω, κάτι προσπάθησε να κάνει», συνέχισε ο πατέρας του 15χρονου.

«Ξύπνησε και φώναξε βοήθεια»

Ο 15χρονος τρόμαξε καθώς άνιξε τα μάτια του και είδε έναν συμμαθητή του από πάνω του και άλλους δύο απέναντι από το κρεβάτι να γελάνε.

«Ξύπνησε εκείνη την ώρα, φώναξε ‘βοήθεια’, πανικοβλήθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή και οι τρεις. Πήγε στους καθηγητές, το ανέφερε, εμένα δε μου είχε πει τίποτα από το τηλέφωνο» συμπλήρωσε ο πατέρας του ανήλικου.

Ο μαθητής περίμενε να επιστρέψει από την εκδρομή πίσω στον Βόλο όπου μένει και να πει από κοντά στους γονείς του τι είχε συμβεί για να μην τους τρομάξει.

«Εκείνη την ώρα μόλις μου το είπε το παιδί, εγώ πήγα και βρήκα τον πατέρα του παιδιού. Έγινε αυτή η κίνηση εναντίον του παιδιού μου, λέω. Ε σοκαρίστηκε και αυτός εν μέρει ο άνθρωπος», συνέχισε ο πατέρας του 15χρονου ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Βγήκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα τρία άτομα έχουν φάκελο μέσα στη Δευτεροβάθμια, έχουν απασχολήσει με διάφορα σκηνικά, όχι μόνο στο δικό μου παιδί. Στο δικό μου πρώτη φορά. Ο μικρός είναι λίγο σοκαρισμένος, λίγο τρομαγμένος, λίγο απ’ όλα».

Η ιατροδικαστική του 15χρονου δεν έδειξε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, με τους ανήλικους να αφήνονται ελεύθεροι και την έρευνα να συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος που κατήγγειλε την κακοποίησή του, έχει στο παρελθόν καταγγείλει πως έχει πέσει θύμα bullying από άλλα παιδιά, ενώ, την ίδια στιγμή, οι δύο από τους τρεις ανηλίκους που κατηγορούνται, έχουν στο παρελθόν ασκήσει ενδοσχολική βία, δύο φορές, σε συμμαθητές τους.

Δείτε το βίντεο του Mega:

«Ήτανε μία πλάκα», ισχυρίζονται οι τρεις ανήλικοι

«Ήθελαν να κάνουν πλάκα» είπε ο συνήγορος των ανήλικων που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ενός συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα.

Πρόκειται για τους τρεις ανήλικους, μαθητές γυμνασίου, σε βάρος ενός εκ των οποίων ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι άλλοι δυο κατηγορούνται για συνέργεια και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Βόλου.

Οι 3 ανήλικοι πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους κ. Γ. Σινέλη, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Σχετικές ειδήσεις