ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι πήγε να προμηθευτεί ναρκωτικά μαζί με τα ανήλικα παιδιά του

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι πήγε να προμηθευτεί ναρκωτικά μαζί με τα ανήλικα παιδιά του

Ο άνδρας έκλεψε ηρωϊνη και οι έμποροι κράτησαν όμηρο τη γυναίκα και τα παιδιά του

Της Φανής Χαρίση

Ένα ζευγάρι τοξικομανών πήγε στον Δενδροπόταμο να αγοράσει ναρκωτικά μόνο που η κλοπή του συζύγου μιας ποσότητας ηρωίνης έγινε αντιληπτοί με αποτέλεσμα ο έμπορος ναρκωτικών να κρατήσει ομήρους τη γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν ένα ζευγάρι (32χρονο και 40χρονη) στην περιοχή του Δενδροποτάμου, τους οποίους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ζεύγος, έχοντας μαζί του και τα δύο ανήλικα τέκνα του, μετέβη με Ι.Χ αυτοκίνητο στην οικία 52χρονου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προκειμένου να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες. Ο 32χρονος κατά την διάρκεια της αγοραπωλησίας αφαίρεσε από την οικία δύο επιπλέον συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 160 γραμμαρίων και προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του πλην όμως καταδιώχτηκε από τον 52χρονο και τους τρεις γιούς του, ηλικίας 35, 28 και 22 ετών και εντοπίστηκε πλησίον του κόμβου των ΚΤΕΛ, όπου οι δράστες με χρήση σωματικής βίας του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ μετέφεραν με το όχημά τους την 40χρονη και τα ανήλικα τέκνα στην οικία του 52χρονου, όπου μετά την παρέλευση μίας ώρας τους απελευθέρωσαν.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στις οικίες του 52χρονου και των υιών του, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος.

Επιπλέον συνελήφθη και το ζευγάριγια παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ τα ανήλικα τέκνα τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.