ΕΛΛΑΔΑ

«Τέλος» στο αντίτιμο για τις φοιτητικές εστίες - Έφτανε τα 540 ευρώ τον χρόνο

Φοιτητικές Εστίες
Αρχείου EUROKINISSI

Καταργείται το αντίτιμο που πλήρωναν μέχρι σήμερα για την στέγαση τους οι φοιτητές στις εστίες αρμοδιότητας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Την κατάργηση του αντιτίμου που πλήρωναν μέχρι σήμερα για την στέγαση τους οι φοιτητές στις εστίες αρμοδιότητας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, μετά από πρόταση της προέδρου του Άννας Ροκοφύλλου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Πρόκειται για ένα αντίτιμο στέγασης το οποίο, κυμαίνονταν, από 5 μέχρι 45 ευρώ το μήνα, δηλαδή από 60 ως 540 ευρώ τον χρόνο. Το αντίτιμο αυτό το λάμβαναν από τους εστιακούς φοιτητές κάποια από τα Πανεπιστήμια και το απέδιδαν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Με την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανακλήθηκαν οι δύο προηγούμενες αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2006 και το 2010 από τον προγενέστερο φορέα, που ήταν το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Άννα Ροκοφύλλου υπέγραψε την σχετική απόφαση και απέστειλε επιστολή στις πρυτανικές Αρχές των 17 εστιών αρμοδιότητας του ιδρύματος ανά την Ελλάδα, με την οποία τους γνωστοποιεί ότι δεν θα λαμβάνεται πλέον κανένα αντίτιμο από τους φοιτητές για την στέγαση τους.