ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κόκοτας: «Η μακρά παραμονή του στη ΜΕΘ εγκυμονεί κινδύνους», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Δημήτρης Κόκοτας: «Η μακρά παραμονή του στη ΜΕΘ εγκυμονεί κινδύνους», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε πως το ιατρικό προσωπικό που έχει αναλάβει τον Δημήτρη Κόκοτα, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να επανέλθει και να επιστρέψει σπίτι του

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε, γίνονται σταδιακές προσπάθειες αποσωλήνωσης του τραγουδιστή που νοσηλεύεται για 15η μέρα στη ΜΕΘ όμως η παραμονή του στην εντατική, φέρνει άλλους κινδύνους.

«Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι έγιναν καλά και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ για πάνω από έναν μήνα. Δεν σημαίνει κάτι, δεν είναι ανησυχητικό για την υγεία του ότι είναι στη ΜΕΘ. Οπωσδήποτε όμως, η μακρά παραμονή στη ΜΕΘ εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξήγησε πως το ιατρικό προσωπικό που έχει αναλάβει τον Δημήτρη Κόκοτα, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να επανέλθει και να επιστρέψει σπίτι του:

«Ο άνθρωπος αυτός είναι σοβαρά και διασωληνωμένος, είναι σοβαρά. Από εκεί και πέρα γίνονται και θα γίνουν σταδιακές προσπάθειες αποσωλήνωσης, οι οποίες ελπίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι επιτυχημένες και ο άνθρωπος να γυρίσει υγιής στο σπίτι του. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, πιστεύω και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε.

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε τι σημαίνει, η σταδιακή προσπάθεια αποσωλήνωσης, με ένα παράδειγμα. Όπως είπε: «Μπορεί να γίνει μια προσπάθεια σήμερα κι αν αποτύχει, να γίνει ακόμη μία σε δύο μέρες. Ελπίζουμε μια από όλες αυτές να είναι πετυχημένη, ο άνθρωπος να γυρίσει σπίτι του».