ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια

Αλεξανδρούπολη: Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη είναι της απειλής της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας 

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση του καθηγητή Γενικού Λυκείου ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά 17χρονη μαθήτρια, για την επόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι της απειλής της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πιο συγκεκριμένα, η αναβολή οφείλεται στην απουσία της μαθήτριας από την ακροαματική διαδικασία, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Αργύρη Δεμερτζή, ανέφερε πως συνεχίζουν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι στον καθηγητή να μην πλησιάζει το σχολείο και την μαθήτρια, ενώ θα υπάρξει αίτημα η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ώστε να προστατευθεί η ανήλικη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το δικαστήριο όπως ανέφερε, θα εξετάσει το αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά της οικογένειας της ανήλικης, να υπάρξει ψυχιατρική παρακολούθηση του εν λόγω εκπαιδευτικού. Σκοπός της οικογένειας, όπως τόνισε ο κ Δεμερτζής, «δεν είναι να εκδικηθεί αλλά να προστατέψει το παιδί. Σκοπός επίσης, είναι να προκύψει αν άνθρωπος αυτός έχει σώας τας φρενας ή όχι και από κει και πέρα να υπάρξει μια σωστή αντιμετώπιση».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο προαύλιο του Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη. Φέρεται να προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την 16χρονη μαθήτρια, η οποία εμφανώς τρομαγμένη ενημέρωσε τη διευθύντριά της για το συμβάν.

Να σημειωθεί πως ο άνδρας είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι να γίνει εκδικαστεί η υπόθεσή του με τον όρο να μην πλησιάζει το Λύκειο.