ΕΛΛΑΔΑ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα - Πότε οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία

sxolio

 Οι μαθητές θα πάνε σχολείο για τελευταία μέρα την Παρασκευή, 26 Απριλίου, και θα γυρίσουν στα θρανία τη Δευτέρα, 13 Μαΐου.

Κλειστά όπως πάντα θα παραμείνουν τα σχολεία την περίοδο του Πάσχα,

Οι μαθητές μετά την ανάπαυλα των δύο απανωτών τριημέρων που τους έφερε η φετινή χρονιά καθώς τόσο την Καθαρά Δευτέρα όσο και την 25η Μαρτίου πλέον ετοιμάζονται για τις πασχαλινές διακοπές που θα τους χαρίσουν 16 μέρες ανάπαυλας και ξεκούρασης.

Κάθε χρόνο τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι μαθητές γυρίζουν στα σχολεία μετά την Κυριακή του Θωμά που φέτος είναι 12 Μαΐου.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Μεγάλη Παρασκευή είναι στις 3 Μαϊου και η Δευτέρα του Πάσχα είναι στις 6 Μαΐου.

Άλλες δύο μέρες κλειστά τα σχολεία λόγω ευρωεκλογών

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά - εκτός από την περίοδο του Πάσχα - και για δύο ακόμη μέρες λόγω των ευρωεκλογών που θα γίνουν 9 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων είναι αυτοί του Δημοτικού, καθώς είναι τα μόνα που θα παραμείνουν κλειστά. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη χρονιά τους, μένοντας να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις, ενώ οι Πανελλήνιες 2024 θα βρίσκονται σε εξέλιξη.