ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Στο εδώλιο 21χρονος μετά από καταγγελία για βιασμό συνομήλικής του

Λάρισα: Στο εδώλιο 21χρονος μετά από καταγγελία για βιασμό συνομήλικής του

Λάρισα: Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας το συμβάν έλαβε χώρα σε πάρτι ενηλικίωσης που σημειώθηκε στην πόλη του Βόλου

Με την κατάθεση της 21χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν συνομήλικό της, σε πάρτι ενηλικίωσης στον Βόλο τον Δεκέμβριο του 2021 ξεκίνησε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Η κοπέλα κατέθεσε όσα βίωσε εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη και πρόσθεσε επίσης τα όσα έγιναν μετά. Πώς αισθανόταν «προδοσία, απογοήτευση, ντροπή, θυμό και βρώμικη» μετά το συμβάν, τις κατηγορίες που της απέδιδε ο περίγυρος της και τους φίλους της που έχασε. Κατέθεσε πως τις πρώτες μέρες φοβόταν να βγει από το σπίτι της και χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών για να σταθεί ψυχολογικά ξανά στα πόδια της.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, σε ερώτηση της έδρας γιατί πήγε μαζί του στο δωμάτιο γνωρίζοντας πως ο κατηγορούμενος μπορούσε να αντιδράσει έτσι, η κοπέλα απάντησε πως «αν του έλεγα όχι δεν πίστευα πως θα σταματούσε», ενώ για την αντίδρασή της στο συμβάν κατέθεσε ότι «προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα».

Η κατάθεση της διήρκεσε αρκετή ώρα για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι καταθέσεις συγγενικών της προσώπων και των νεαρών που ήταν στο πάρτι εκείνο το βράδυ. Κατά την ακροαματική διαδικασία η πλευρά της υπεράσπισης στάθηκε στον χαρακτήρα της κοπέλας και στην σκοπιμότητα της καταγγελίας καθώς ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι υπήρξε συναίνεση.

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε λόγω κωλύματος του δικηγόρου του κατηγορουμένου για την μεθεπόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως μετά το περιστατικό και την καταγγελία της κοπέλας είχε συλληφθεί για συνέργεια και το αγόρι στο σπίτι του οποίου έγινε το πάρτι, αλλά απαλλάχθηκε των κατηγοριών από τις εισαγγελικές αρχές του Βόλου

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021 σε σπίτι όπου γινόταν πάρτι γενεθλίων. Η 18χρονη κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν σε δωμάτιο του σπιτιού για να αλλάξει ρούχα, μπήκε μέσα ο συνομήλικός της- με τον οποίο διατηρούσε στο παρελθόν σχέση- και τη βίασε. Η ίδια κατήγγειλε τον βιασμό στην Αστυνομία και ο 18χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε και στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι το σεξ ήταν συναινετικό.