ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Απέναντί του βρίσκονται και οι δικοί του άνθρωποι - «Να δικαστεί όπως του αξίζει»

Άγιοι Ανάργυροι: Απέναντί του βρίσκονται και οι δικοί του άνθρωποι - «Να δικαστεί όπως του αξίζει»

Άγιοι Ανάργυροι: Αντίστροφα μετά ο χρόνος για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον δολοφόνο της Κυριακής -  Απέναντί του βρίσκονται και οι δικοί του άνθρωποι

Σε ειδικό δωμάτιο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο ο 39χρονος, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ την 28χρονη πρώην σύντροφό του έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει να τον καταγγείλει.

Μετά το στυγερό έγκλημα, ο δράστης αυτοτραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και από εκεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, προσπαθώντας να κρεμαστεί με τους επιδέσμους που οι γιατροί του είχαν βάλει στο πρόσωπο.

Αφού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, νοσηλεύτηκε εκ νέου στο Αττικόν. Από εκεί πήρε εξιτήριο αλλά κατέληξε στο Τζάνειο, καθώς το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού δήλωσε ότι δεν τον αναλαμβάνει ως περιστατικό επειδή μόλις έχει αποσωληνωθεί.

Στο Τζάνειο νοσηλεύεται έχοντας 24ωρη φρούρηση από αστυνομικούς, προκειμένου να μην ξανακάνει κακό στον εαυτό του. Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να αντιμετωπιστεί ως βαρύ ψυχιατρικό περιστατικό. Για τον λόγο αυτό, ο δράστης είναι πια ακινητοποιημένος στο κρεβάτι, με δεμένα τα χέρια και τα πόδια.

Ο δολοφόνος της Κυριακής φαίνεται πως συμπεριφέρεται φυσιολογικά και όταν ξύπνησε σήμερα ζήτησε να φάει, να μεταφερθεί σε άλλον χώρο αλλά όχι στις φυλακές και να επικοινωνήσει με τους γονείς του.

«Πεινάω, θέλω να φάω κάτι. Θέλω να μιλήσω με τους συγγενείς μου, με τη μητέρα μου και τον πατέρα μου. Θέλω να φύγω από εδώ. Να με πάτε αλλού», φέρεται να είπε ο 39χρονος.

Απέναντί στον 39χρονο βρίσκονται και οι δικοί του άνθρωποι. Συγγενής του δράστη μιλώντας στην τηλεόραση του STAR είπε: «Δημιουργούσε προβλήματα, από μικρός ήταν αυτοκαταστροφικός. Έχει διάγνωση με διπολική διαταραχή και τάσεις προς σχιζοφρένεια. Δεν θέλω να τον αθωώσουν τα ψυχιατρικά του προβλήματα. Δεν τον δικαιολογεί τίποτα. Να πάει να δικαστεί με όποιο τρόπο πρέπει και το αξίζει. Η δικαίωση της Κικής θα έρθει όταν μαζί με αυτόν δικαστεί και το κράτος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πήγαινε το παιδί μου στην αστυνομία να ζητήσει βοήθεια και δεν θα του την έδιναν».

Δημήτρης Σούρας: «Αν δεν είναι άρρωστος να πάει στη φυλακή»

Ο άνδρας έχει χαρακτηριστεί χειριστικός από τους γιατρούς, ενώ ζήτησε να τον μεταφέρουν από το Τζάνειο και να πάει κάπου αλλού, όχι στη φυλακή όμως, επιμένει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο κελί. Έφαγε κανονικά και ζήτησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλώντας για την υπόθεση σημείωσε ότι αυτό ακριβώς που θέλει ο δολοφόνος είναι να ασχολούνται μαζί του, δεν τον αφορά ο τρόπος, αρκεί να τον αναφέρουν.

«Αν είναι άρρωστος να πάει στο νοσοκομείο, αν δεν είναι άρρωστος να πάει στη φυλακή. Κορόιδο είναι να πάει στη φυλακή; Ασχολούμαστε με έναν άνθρωπο τη στιγμή που υπάρχει μία οικογένεια που της έκλεισε το σπίτι και μία κοπέλα είναι στο χώμα ντυμένη νύφη, που δεν θα έχει ποτέ το δικαίωμα να ζητήσει κάτι όπως εκείνος».

Σχετικές ειδήσεις