ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Είπε ψέματα ότι πέθανε η γυναίκα του για να πάρει χρήματα από παπά

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Είπε ψέματα ότι πέθανε η γυναίκα του για να πάρει χρήματα από παπά
Φωτογραφία Αρχειου

Ο 42χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης ζήταγε χρήματα δήθεν για σοβαρούς λόγους υγείας και οικογενειακά προβλήματα και δεν δίστασε να παρουσιάσει ακόμα και τη σύζυγό του νεκρή 

Μία απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη, όπου ένας άνδρας 42 ετών δεν δίστασε να... πεθάνει την σύζυγό του, για να αποσπά χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος από τη Μεσσαρά, είχε κάνει συνήθεια να «χτυπά την πόρτα» ιερέων και να ζητά χρήματα δήθεν για σοβαρούς λόγους υγείας ή οικογενειακά προβλήματα, παρουσιάζοντας ακόμα και τη σύζυγό του νεκρή, θέλοντας προφανώς να προκαλέσει την συμπόνοια και τον οίκτο τους.

Το "κουβάρι" της υπόθεσης της δράσης του 42χρονου άρχισε να ξετυλίγεται όταν ιερέας από γειτονικό νομό κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κατά το τελευταίο 3μηνο, ο 42χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει ποσό που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, εξαπατώντας του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, μετέβη στο σπίτι του 42χρονου όπου και πραγματοποίησε έλεγχο, βρίσκοντας μια ξιφολόγχη που έστειλε (για αρχή), τον 42χρονο στο κρατητήριο.

Παράλληλα κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο αλλά και ένα μπλοκ αποδείξεων, τις οποίες ο άνδρας εικάζεται ότι «έκοβε» ως αποδεικτικό για τα χρήματα που λάμβανε. Στο κινητό του τηλέφωνο όμως εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες τηλέφωνα ιερέων, εντός κι εκτός Κρήτης - ακόμη κι ως το Άγιο Όρος και τη Μονή Πετράκη είχε φτάσει ο 42χρονος.

Ωστόσο φαίνεται ότι η φαντασία του άνδρα «κάλπαζε» κι έτσι προκειμένου το αίτημά του για χρήματα να γίνει πιστευτό, δε δίστασε - όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ από την περιοχή όπου διαμένει ο 42χρονος - να εκτυπώσει ... κηδειόσημο για την γυναίκα του, το οποίο απέστειλε σε ιερέα εκτός Κρήτης, προκειμένου να ζητήσει χρήματα για την κηδεία. Μόνο που η γυναίκα του 42χρονου ... ζει και βασιλεύει.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και αυτή η πράξη που φέρεται να έκανε ο 42χρονος.