ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Τα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να δέσουν στο λιμάνι λόγω… Daniel

Βόλος: Τα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να δέσουν στο λιμάνι λόγω… Daniel
EUROKINISSI.

Η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στον Δήμο Βόλου.

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Μαγνησία μετά το ανελέητο «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel, άφησαν μεγάλο σημάδι αλλά και προβλήματα στην καθημερινότητα πολιτών του Δήμου Βόλου. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το λιμάνι της πόλης, που ασφυκτιά από τον όγκο των φερτών υλικών τα οποία κατέκλισαν τον βυθό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, Σωκράτης Αναγνώστου, εξήγησε ότι οι προσχώσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα σε πλοία με βάθος περίπου 8 μέτρων, ενώ, η στάθμη του βυθού έχει ανεβεί κατά 2 με 2,5 μέτρα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η μονάδα ωρίμανσης του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε την διαδικασία, αλλά λόγω των προβλεπομένων ενεργειών ο χρόνος δεν αρκεί για να ολοκληρωθεί το έργο», τόνισε. Τα χρήματα γύρω στα 5 – 6 εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα, αλλά η γραφειοκρατία του διαγωνισμού αναθέσεως του έργου είναι μακρόσυρτη. Ήδη δεν κατάφερε να δέσει ένα κρουαζιερόπλοιο με 4.500 επιβάτες και έπεται η συνέχεια αύριο (16/04), με την ακύρωση ελλιμενισμού ενός ακόμη πλοίου με 2.500 επιβάτες.

Συνολικά 48 προγραμματισμένες αφίξεις είναι αμφίβολο αν θα εξυπηρετηθούν εφέτος, όπως σημείωσε ο κ. Αναγνώστου, ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι ευχαριστημένος εάν εξυπηρετηθούν έστω και οι μισές αφίξεις.

Το θέμα είναι πως τα νερά που παραμένουν στην περιοχή της Κάρλας και αποστραγγίζουν στη θάλασσα, θα συνεχίσουν να μεταφέρουν υλικά κυρίως χαλίκια, πέτρες και χώματα που θα εναποτίθενται στον βυθό. Το πρόβλημα, αν και μικρότερης εντάσεως, δεν θα σταματήσει έως ότου αδειάσει η πλημμυρισμένη λεκάνη.