ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Μαρουσάκης: Πότε έρχεται στην χώρα μας το βαρομετρικό χαμηλό

Καιρός - Μαρουσάκης: Πότε έρχεται στην χώρα μας το βαρομετρικό χαμηλό
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού 

Από αύριο θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ριζική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις.

Αυτές σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα πλήξουν κατά βάση τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με την αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες αυτή τη στιγμή η κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία, κοντά στη Γένοβα, ενώ από αύριο το βαρομετρικό χαμηλό θα απασχολήσει και την χώρα μας.

Μεγάλος όγκος νερού αναμένεται από το μεσημέρι και μετά με έντονες βροχοπτώσεις.

Επίσης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πρόσθεσε ότι από Δευτέρα με Τρίτη έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας συνοδευόμενο και από αφρικανική σκόνη.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθεί, το βίντεο με την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Ρήγου

Πλησιάζει ο πολικός αεροχείμαρρος

Σε κάθε περίπτωση ο καιρός θα δείξει τα... δόντια του τις επόμενες ώρες με έναν πολικό αεροχείμαρρο να στέλνει την θερμοκρασία έως και 11 βαθμούς κάτω από τα τωρινά επίπεδα!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, το συγκεκριμένο φαινόμενο θα προκαλέσει βροχές και ψύχρα, ενώ θα φέρει και χιόνια στα ορεινά, όλα αυτά μόλις λίγες ώρες αφότου το θερμόμετρο έδειχνε 32 βαθμούς!

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, τα 30άρια «θα απέχουν για πολύ καιρό», κάτι που φανερώνει πως ο καιρός θα παραμείνει άστατος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.