ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Καλό παράδεισο μπαμπά μου, σου ζητώ συγγνώμη, έκανα ό,τι μπορούσα»

Γιάννης Καλλιάνος: «Καλό παράδεισο μπαμπά μου, σου ζητώ συγγνώμη, έκανα ό,τι μπορούσα»

«Κάποιοι φρόντισαν να μη βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής» γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα του

Με μία σπαρακτική ανάρτηση ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν.

Στο μακροσκελές κείμενό του στο Facebook ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος αφήνει σαφείς αιχμές κατά του νοσοκομείου και των γιατρών για τις επιλογές τους και τις συνθήκες της νοσηλείας του, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «φρόντισαν κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής» και πως «Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους ναμην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ.

Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν στο είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση σου. Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής.

Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε ο αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη.

Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο μπαμπά μου.

Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στερεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου».

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας του Γιάννη Καλλιάνου στην υπόθεση της νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου στο νοσοκομείο Αττικόν, ενώ ο διοικητής του ιδρύματος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό.

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο Διοικητής Σπυρίδων Αποστολόπουλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Δημήτρης Καλλιάνος, πατέρας του μετεωρολόγου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο Γιάννης Καλλιάνος την Τετάρτη 24 Απριλίου σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε για τον τρόπο που τους αντιμετώπισε το νοσοκομείο, όταν μετέβησαν εκεί, λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του πατέρα του, από το Ακληπιείο Βούλας.

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο κύριος Καλλιάνος ανέφερε ότι: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά.

Όπως περιγράφει: «Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε αλλά για να ξεμπροστιάσω κάποιους ανθρώπους που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο.

Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί μου είπαν ότι υπογράφουμε όλοι ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ. Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου. Τους παρακάλαγα να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά ελπίζω να τα καταφέρει. Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες».

Σχετικές ειδήσεις