ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Οι εκβιασμοί και η δράση των αρχηγών στη συμμορία των χούλιγκαν

Ρέντη: Οι εκβιασμοί και η δράση των αρχηγών στη συμμορία των χούλιγκαν

Όλα όσα φέρονται να κατέθεσαν οι μάρτυρες - Περισσότερα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας

Ολοένα και νέα στοιχεία προκύπτουν απο την πολυσέλιδη δικογραφία στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, αποδεικνύεται πως η επίθεση με μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών ήταν σχεδιασμένη, ενώ οι μάρτυρες κατέθεσαν στον ανακριτή ακόμα περισσότερα στοιχεία, λεπτομέρειες αλλά και ονόματα.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των τριών μαρτύρων, αφού περιέγραψε τα όσα έγιναν στο γήπεδο, φέρεται να είπε «ο αγώνας ξεκίνησα γύρω στις 9. Απο την αρχή που πήγα στο γήπεδο κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια καθώς στο πέταλο του γηπέδου είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως και φορούσαν σχεδόν όλοι μαύρα ρούχα... Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ματατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο «Καραϊσκάκη» διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι, οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις αρχές. Ενώ στην αρχή ακουγόταν ότι θα γίνει πέσιμο στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε σχεδόν 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Αφού μοιράστηκαν τα αντικείμενα μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ματατζήδες και να τους επιτεθούμε. Μας είπαν ότι αυτοί θα είναι οι «μπροστινοί» και εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με την εντολή όταν θα έριχνε αυτός (αναφέρεται το όνομα) τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε... Οι επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 10-15 λεπτά και μόλις ήρθε από τον Κηφισό δεύτερη διμοιρία ο (τον κατονομάζει) μας έδωσε εντολή να γυρίσουμε στον γήπεδο και τρέξαμε, μπήκαμε στο γήπεδο για να μη συλληφθούμε».

Στη συνέχεια, ένας δεύτερος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι «στο τέλος του πρώτου σετ είδα μια αναμπουμπούλα στο γήπεδο και είδα άτομα να φοράνε κράνη, μάσκες, full face και γάντια κοκκάλινα. Ήταν περίπου 80 άτομα και βγήκαν έξω άλλοι από αριστερά και άλλοι απο δεξιά. Την ώρα που όλοι ντύνονταν είδα έναν μαυροφορεμένο με καλυμμένα χαρακτηριστικά να μιλάει στο κινητό και να φωνάζει «πάμε». Εγώ βγήκα 5-10 λεπτά μετά την έξοδο της ομάδας των ατόμων με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά. Είδα να πετάνε αντικείμενα σε αστυνομικούς».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να απολογηθούν ακόμα περισσότεροι μάρτυρες για τα όσα συνέβησαν στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σχετικές ειδήσεις