ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Καλλιάνος: Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν»

Γιάννης Καλλιάνος: Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν»
EUROKINISSI.

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης προς τους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρη.

Απαντώντας στην «προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» μετά τον θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρη, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ εξέδωσε σήμερα (28/04) ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι καθηγητές της Σχολής μας παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στο ΕΣΥ και την κοινωνία, παρά την επιδοματικού χαρακτήρα αμοιβή τους, υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε διάφορα Νοσοκομεία της Αττικής. Μεταξύ αυτών το Π.Γ.Ν. “Αττικόν”».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ:

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός συνανθρώπου μας, παρακολουθούμε την απόπειρα απαξίωσης του έργου των Πανεπιστημιακών Καθηγητών στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής.

Εκτοξεύονται κατηγορίες κατά συγκεκριμένων συναδέλφων, χωρίς καμία συναφή τεκμηρίωση, ενώ αμετροεπώς επιχειρείται η ποδηγέτηση της κοινής γνώμης επί εξειδικευμένων ιατρικών θεμάτων και ακολουθούμενων κλινικών πρακτικών επί τη βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών.

Το έμψυχο δυναμικό της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έχει φέρει τη Σχολή μας στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ιατρικών Σχολών στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ πλέον κατατάσσεται στις 100 καλύτερες Ιατρικές Σχολές παγκοσμίως (Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2023).

Ταυτόχρονα, οι καθηγητές της Σχολής μας παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στο ΕΣΥ και στην κοινωνία, παρά την επιδοματικού χαρακτήρα αμοιβή τους, υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε διάφορα Νοσοκομεία της Αττικής.

Μεταξύ αυτών το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», το οποίο διαθέτει πλειάδα Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων και το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, αλλά και κόμβο αριστείας στην ιατρική έρευνα και εκπαίδευση.

Τονίζουμε ότι τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έδιναν και συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν τη μάχη μέσα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας και καλούμε τους Έλληνες πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις όποιες φωνές σπίλωσης του κύρους των Ιατρικών Σχολών και Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις