ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Στα… ύψη βρίσκονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ποιοι προορισμοί έχουν την τιμητική τους

Πάσχα: Στα… ύψη βρίσκονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ποιοι προορισμοί έχουν την τιμητική τους
EUROKINISSI.

Τι απάντηση δίνουν οι Έλληνες στην ερώτηση «θάλασσα ή βουνό», για τον εορτασμό του Πάσχα.

Οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας έχουν πάρει «φωτιά» την περίοδο του Πάσχα, με τους Έλληνες να χαρίζουν υψηλή πληρότητα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, του Ιονίου και τις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα θα κάνουν ποδαρικό στα ξενοδοχειακά θέρετρα και των υπόλοιπων νησιών που είναι έτοιμα να υποδεχθούν πλήθος κόσμου για τη σεζόν του 2024.

Η Σαντορίνη πρωταγωνιστεί και εφέτος στις προτιμήσεις Ελλήνων αλλά και ταξιδιωτών από κράτη του εξωτερικού. «Υπάρχουν αρκετές καλές πληρότητες, όμως, η διαθεσιμότητα είναι πάρα πολύ υψηλή και υπάρχει χώρος για όλους έως και την τελευταία στιγμή, να κλείσουν με πολύ προσιτές τιμές στη Σαντορίνη, από 60 – 70 ευρώ και ανεβαίνουν όσο μπορεί να αντέξει κάποιος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Παγώνης.

Πόλος έλξης για τους Έλληνες ταξιδιώτες είναι και η Σύρος. Η Ερμούπολη φωταγωγεί τα αρχοντικά της, για να υποδεχθεί την Ανάσταση. Τα ξενοδοχεία στα νησιά του Αργοσαρωνικού εμφανίζουν ήδη υψηλές πληρότητες. με τιμές που αρχίζουν από 50 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 ευρώ για μία διανυκτέρευση.

Τα «σκήπτρα» κρατούν οι Σπέτσες. «Τεσσερισήμισι επιτάφιοι στο μικρό μας νησί. Είναι εύκολο να έρθεις είναι όλα ασπρισμένα, είμαστε έτοιμοι είναι όλα γεμάτα λουλούδια, ελάτε με το καλό, ελάτε όλοι», τόνισε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Σπετσών, Χρήστος Ορλόφ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αρχίσουν τις διακοπές του Πάσχα από την Πρωτομαγιά, τη Μεγάλη Τετάρτη. Το εφετινό Πάσχα χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της τουριστικής βιομηχανίας ως «πρόβα» καλοκαιριού, με τις κρατήσεις σε σπίτια και ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90%.

Στα… ύψη βρίσκονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Στα ύψη βρίσκονται τόσο η τιμή της βενζίνης, όσο και αυτή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Για μία παρέα τεσσάρων ατόμων ή μία οικογένεια με δύο παιδιά άνω των 12 ετών τα εισιτήρια ακόμη και στο κατάστρωμα είναι πανάκριβα, όπως αναφέρουν οι πολίτες.

«Ζαλίζουν» οι τιμές των ναύλων για την Πάρο, που απέχει 90 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Το ταξίδι με επιστροφή για μία οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητό τους κοστίζει 632 ευρώ! Η ίδια οικογένεια αν θελήσει να ταξιδέψει στα Χανιά, που απέχουν από τον Πειραιά 300 ναυτικά μίλια θα χρειαστεί να καταβάλλει 504 ευρώ.

Πολύ υψηλό είναι το κόστος και για το ταξίδι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Τέσσερα άτομα με αυτοκίνητο για τη Χίο θα πρέπει να πληρώσουν, χωρίς καμπίνα, 596 ευρώ. Τέσσερα άτομα θα χρειαστεί να δώσουν 400 ευρώ για το ταξίδι μετ’ επιστροφής με ταχύπλοο για τις κοντινές Σπέτσες.

Αν η ίδια οικογένεια ή παρέα φθάσει οδικώς στο νησί του Αργοσαρωνικού μέχρι την Κόστα και περάσει απέναντι με καΐκι ή φεριμπότ, το συνολικό κόστος μαζί με βενζίνη και διόδια ανέρχεται στα 95 ευρώ.

Οι τιμές – «φωτιά» στα ακτοπλοϊκά οδηγούν τις παρέες σε αποδράσεις με το αυτοκίνητο για να μοιραστούν το κόστος. Για τέσσερα άτομα, το ταξίδι για τη Λευκάδα θα κοστίσει 229 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Παράγοντες τη αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι το καλοκαίρι, η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Σχετικές ειδήσεις