ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα τα τροχαία τη Μεγάλη Εβδομάδα - Τρεις παρασύρσεις πεζών σε Ρέντη, Πειραιά και Βούλα

Μάστιγα τα τροχαία τη Μεγάλη Εβδομάδα - Τρεις παρασύρσεις πεζών σε Ρέντη, Πειραιά και Βούλα

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η χώρα μας τη Μεγάλη Εβδομάδα στην άσφαλτο, με συνεχή τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα τα τελευταία 24ωρα. 

Ρέντη, Βούλα, Πειραιάς, Κρήτη. Συνεχόμενα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σημειώνονται με διαφορά λίγων ωρών, εκ των οποίων τα τρία πρώτα, με παρασύρσεις πεζών.

Ένα 5χρονο παιδάκι χαροπαλεύει, μια ηλικιωμένη σκοτώθηκε, κι ακόμα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, σε κεντρικό σημείο του Πειραιάς.

Είναι προφανές, ότι όσο και να αυστηροποιηθεί ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, ακόμα κι αν προβλέπεται πια πραγματική φυλάκιση για όσους με υπαιτιότητα προκαλούν τροχαία δυστυχήματα, όσα μέτρα και να πάρει η τροχαία, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία.

Οδηγοί που πατάνε το... γκάζι ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να προσέχουν γύρω τους, αποτελούν κίνδυνο θάνατο, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτό που συνέβη στην Πειραιώς, όπου οδηγός ΙΧ παρέσυρε ολόκληρη οικογένεια.

Σκοτώθηκε στην άσφαλτο ηλικιωμένη

Στη Βούλα, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, μια μηχανή παρέσυρε μια ηλικιωμένη στη διασταύρωση Λεωφόρου Καραμανλή με Διός στη Βούλα, στο ρεύμα προς Σούνιο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση είναι και ο οδηγός της μηχανής.

Παρασύρθηκε πεζός στην Ακτή Κουμουνδούρου

Το άλλο τροχαίο με παράσυρση πεζού σημειώθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης στην Ακτή Κουμουνδούρου στον Πειραιά.

Γύρω στις 21:30 το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ένας ηλικιωμένος επιχείρησε να διασχίσει τον διπλής κυκλοφορίας παραλιακό δρόμο, λίγο μετά την Πλατεία Αλεξάνδρας προς Μικρολίμανο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ. με αποτέλεσμα να καταλήξει αιμόφυρτος στην άκρη του οδοστρώματος.

Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά φαινόταν να μην έχει τις αισθήσεις του, αλλά μετά από λίγα λεπτά έδειξε σημεία ζωής, κουνώντας λίγο τα πόδια του και βογκώντας από τους πόνους.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα περαστικοί να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρας,τοποθετώντας στο κεφάλι του πετσέτες για την αιμορραγία, ενώ κλήθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το διερχόμενο ΙΧ φέρεται να μην έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ παράλληλα ο ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να επιχείρησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει κάθετα τον δρόμο.

Τροχαίο στην Πειραιώς: Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγόρι που παρασύρθηκε

Από το τροχαίο στην Πειραιώς που σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης και τραυματίστηκαν πέντε άτομα μια γιαγιά, με την κορη της και τα εγγόνια της, το 5χρονο παιδί νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, ενώ στη χειρουργική νοσηλεύονται και τα δύο αδέρφια του σε καλύτερη κατάσταση και εκτός κινδύνου.

Η 33χρονη και η 53χρονη μητέρα της νοσηλεύονται στον Ερυθρό με κάταγμα στην κνήμη και το γόνατο.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Κρήτη: Ανείπωτη θλίψη για την 26χρονη Μαρίνα, θύμα του τροχαίου στο ΒΟΑΚ

Από χθες εξάλλου, την απώλεια ενός νέου ανθρώπου σε τροχαίο θρηνεί μια ακόμα οικογένεια στο Ηράκλειο, με τις τραγωδίες στους δρόμους της Κρήτης να μην έχουν τέλος.

Η είδηση θανάτου της νεαρής γυναίκας, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους όσους την γνώριζαν, με τα μηνύματα για τον θάνατο της να σπαράζουν.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η 26χρονη Μαρίνα, μητέρα ενός μικρού αγοριού, έχασε τα ξημερώματα τη ζωής της, σε δυστύχημα στον ΒΟΑΚ, κοντά στο Κακό Όρος.

Πως έγινε το δυστύχημα

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα η γυναίκα συνεπιβάτης της μηχανής και βαρύτατα ο άνδρας οδηγός του δικύκλου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μηχανή και το αυτοκίνητο κινούνταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο. Σε κάποια στιγμή η μηχανή φέρεται να επιχείρησε προσπέραση με μεγάλη ταχύτητα και τότε έγινε η σύγκρουση.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους δύο, ωστόσο για την άτυχη νεαρή γυναίκα ήταν ήδη αργά. Ο 47χρονος οδηγός της μηχανής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται βαρύτατη και τις επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται καθοριστικές για την μετέπειτα πορεία του.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε και κλιμάκιο της τροχαίας, ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική για πλύση του οδοστρώματος.

Νεκρός μοτοσικλετιστής και στα Χανιά

Ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, αυτή τη φορά στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, όταν μία μηχανή, στην οποία επέβαινε ένας άνδρας συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα με οδηγό μία γυναίκα, στην οδό Κ. Μάνου, στην Πελεκαπίνα.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο αναβάτης τραυματίστηκε πολύ βαριά. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιχειρούν επί τόπου ΚΑΡΠΑ στον τραυματισμένο άνδρα.

Σχετικές ειδήσεις