ΕΛΛΑΔΑ

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς να προστατευθούν - Ο Νίκος Τζανάκης εξηγεί στο Newsbomb

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς να προστατευθούν - Ο Νίκος Τζανάκης εξηγεί στο Newsbomb

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαος Τζανάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τους κινδύνους της αφρικανικής σκόνης και πώς μπορούν να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες

Νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης πλήττει την Ελλάδα για μια ακόμα φορά και θα κρατήσει μέχρι και αύριο. Ένα χαμηλό βαρομετρικό από τη βόρεια Αφρική θα προκαλέσει μέτριας έντασης μεταφορά σκόνης αλλά και λασποβροχές.

Πνευμονολόγοι και ειδικοί προειδοποιούν όσους είναι ευαίσθητοι σε αναπνευστικές παθήσεις αλλά και τους πολίτες με αλλεργίες να προσέχουν και να προφυλάσσονται από την αφρικανική σκόνη. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαος Τζανάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τους κινδύνους της αφρικανικής σκόνης και πώς μπορούν να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.

«Επεισόδιο αφρικανικής σκόνης παρατηρείται συχνά στην Κρήτη αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας. Επιβαρύνει την υγεία. Άνθρωποι με αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα αλλά και καρδιολογικά άρρωστοι και ευάλωτοι με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να μειώνουν την εξωτερική τους άσκηση, είτε πρόκειται για εργασία είτε για άθληση σε εξωτερικό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πνευμονολόγος.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης «είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα με 95% προστασία, όπως του κορονοϊού, για την προστασία από τα μικρά σωματίδια που εισπνέονται».

Όσον αφορά τους αλλεργικούς συνήθως είναι άνθρωποι που εμφανίζουν κάποια δυσθυμία και καλό θα είναι να προσέχουν περισσότερο όταν εκτίθενται σε εξωτερικό χώρο και υπάρχει έντονη παρουσία αφρικανικής σκόνης.

Δείτε LIVE τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και ποιες περιοχές επηρεάζονται μέσω Windy: