ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Ελεύθερος ο 15χρονος που έδωσε το επικίνδυνο ναρκωτικό στον 14χρονο

Λαμία: Ελεύθερος ο 15χρονος που έδωσε το επικίνδυνο ναρκωτικό στον 14χρονο
lamiareport.gr

Ο 14χρονος  εντελώς ξαφνικά κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των περαστικών, στο κέντρο της Λαμίας, καθώς δοκίμασε «τσιγάρο» με το επικίνδυνο ναρκωτικό Σάλβια. 

Ελεύθερος αφέθηκε ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος την Πέμπτη 9 Μαΐου συνελήφθη καθώς προμήθευσε επικίνδυνο «τσιγάρο», το οποίο έστειλε στο νοσοκομείο ένα 14χρονο παιδί, σε κωματώδη κατάσταση.

Ο ανήλικος έφτασε στα δικαστήρια Λαμίας το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου όπου ισχυρίστηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ότι το τσιγάρο το είχε στην κατοχή του ο 14χρονος από τρίτο άτομο και από περιέργεια είπαν να το δοκιμάσουν, ενώ όταν το άναψε ο παθών έγινε ό,τι έγινε.

Στον 15χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από επιμελητή ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του κατηγορούμενου, Μαριάντζελα Μοίρα, τα στοιχεία της υπόθεσης δεν ήταν επαρκή προκειμένου να θεμελιωθεί η κατηγορία σχετικά με την προμήθεια του επικίνδυνου ναρκωτικού, ενώ ο ανήλικος απολογήθηκε και για τις κλοπές που είχε διατελέσει από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο του 2024, με τον συνήγορό του Δημήτριο Κρούπη να ενημερώνει ότι πρόκειται για συμπληρωματική απολογία.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, λόγω ανηλικότητας του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

«Πιστεύω», σημείωσε ο κ. Κρούπης, «ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπερισχύει η πρόληψη και όχι η καταστολή».

Σε δίκη παρπέμφθηκαν οι γονείς

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου, μέσα στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Πάρκου, όταν ένα 14χρονο παιδί εντελώς ξαφνικά κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των περαστικών, καθώς δοκίμασε «τσιγάρο» με το επικίνδυνο ναρκωτικό Σάλβια.

Με την παρέμβαση και του Αντιδημάρχου Κώστα Κερπινιώτη που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά και η αστυνομία που βοήθησαν το παιδί να διακομιστεί εγκαίρως στο Νοσοκομείο και να συνέρθει.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν οι δύο νεαροί, αλλά και οι γονείς του 14χρονου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και η μητέρα του 15χρονου για παραμέληση της εποπτείας του δικού της παιδιού.

Έγινε διαχωρισμός της δικογραφίας και για τους γονείς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024.