ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» - Τα πρώτα λόγια του δράστη

Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» - Τα πρώτα λόγια του δράστη

Αμετανόητος ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ λίγα μέτρα από το σπίτι της στο Μενίδι

Στις πρώτες του κουβέντες προς τις Αρχές, ο δράστης της δολοφονίας της 40χρονης γυναίκας δήλωσε αμετανόητος, με το επιχείρημα ότι η πρώην σύζυγός του τον απατούσε. Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν: Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε υπό την επίρροια αλκοόλ σε μια οικοδομή στη Φυλή. Στην οικοδομή όπου εντοπίστηκε δούλευε, ενώ εργαζόταν και σε μια ταβέρνα ως ψήστης στην Μεταμόρφωση.

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook», φέρεται να ισχυρίστηκε ο δράστης, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω, θα γίνεις και εσύ σαν τη μάνα σου» έλεγε στην κόρη του

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο 50χρονος δολοφόνος αφού σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό πήγε σε ένα ξενοδοχείο και πλήρωσε για να μείνει και το βράδυ και άρχισε να περιφέρεται.

Τον είδαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη την διαδρομή όπου μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητούν, αλλά και στα σύνορα για να μη φύγει εκτός Ελλάδας.

Ο δράστης μάλιστα κυκλοφορούσε με τα ματωμένα ρούχα. Όταν τον βρήκαν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει μόνο δύο μπύρες. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο σακούλες με μπουκάλια μπύρες.

Στην κατάθεσή του δε δήλωσε ποτέ μετανιωμένος για την πράξη του. «Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ σαν τη μάνα σου», φέρεται να έλεγε και στην κόρη του.

Βίντεο-ντοκουμέντο με επίθεση του 50χρονου

Ο 50χρονος όπως φαίνεται και σε βίντεο-ντοκουμέντο, στις 7 Μαΐου, επιτέθηκε στοθύμα 50 μέτρα μακρυά από το σημείο που την δολοφόνησε και ακούγονται φωνές τόσο του ίδιου όσο και της 40χρονης που προσπαθεί να τον απομακρύνει. Μάλιστα ο δράστης κρατά στα χέρια του μπουκάλια μπύρας τα οποία σπα στο πεζοδρόμιο και την πλησιάζει κρατώντας ένα από αυτά.

Τον είχε καταγγείλει 3 φορές

Η δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι ήταν μια προαναγγελθείσα δολοφονία τόσο από τον ίδιο τον δράστη που απειλούσε ανοιχτά και δημόσια την γυναίκα ότι θα την σκοτώσει. Μάλιστα η γυναίκα είχε πάει τρεις φορές στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει τον 50χρονο δολοφόνο της.

Τον Απρίλιο του 2013 ήταν η πρώτη φορά που η 29χρονη τότε μητέρα 2 παιδιών πέρασε το κατώφλι της αστυνομίας. Κατήγγειλε τον σύζυγο της για ενδοοικογενειακή βία. Εκείνος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. Να μην την πλησιάζει. Το 2018 η άτυχη γυναίκα αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για χάρη των παιδιών. Αρχίζουν να μένουν και πάλι μαζί και η αντίστροφη μέτρηση για την προδιαγεγραμμένη δολοφονία ξεκινά. Τα προβλήματα δεν άργησαν να ξαναφανούν με τον 50χρονο να γίνεται επιθετικός ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η 40χρονη τον καταγγέλλει και πάλι για εξύβριση και ξυλοδαρμό. Ο δράστης συλλαμβάνεται και οδηγείται και πάλι στον εισαγγελέα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την 40χρονη γυναίκα που αποφασίζει να πάρει τα παιδιά της και να απομακρυνθεί, κάτι που ο 50χρονος αρνιόταν πεισματικά. Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα την απείλησε με ένα σπασμένο μπουκάλι στο ισόγειο της πολυκατοικίας της.

Την επόμενη ημέρα το θύμα πήγε για 3η φορά στις αστυνομικές αρχές. Της χορήγησαν το Panic Button, της προσέφεραν ψυχολογική υποστήριξη, της υπέδειξαν και δομή φιλοξενίας, ωστόσο η γυναίκα δεν είχε το κουράγιο να πάρει τα παιδιά της και να φύγουν από το σπίτι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, μετά το βίαιο επεισόδιο της 7ης Μαΐου και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Η καταγγέλουσα όμως δεν προσήλθε, η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 17 Μαΐου, όπου ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ αστυνομίας και δικαιοσύνης - Παρέμεινε 5 ώρες το πτώμα στο σημείο του φονικού

Χαρακτηριστικό είναι ότι η γυναίκα έμεινε στο σημείο του φονικού επί πέντε ώρες με τον ιατροδικαστή να αργεί να φτάνει στην περιοχή και την κόρη τους να κοιτάει τη μητέρα της αιμόφυρτη μέχρι να έρθει κάποιος να την παραλάβει.

Ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, μίλησε στο MEGA, για το εάν ο ιατροδικαστής άργησε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας.

«Είναι ψευδές πως ο ιατροδικαστής πήγε μετά από 6 ώρες. Έχω καταγράψει τα πάντα στο κινητό μου. 8 και 15 επικοινώνησε με εμένα αστυνομικός, και αμέσως φρόντισα να πάει ιατροδικαστής που μένει κοντά στο σημείο. Ο κ. Μάντακας μετέβη με δικό του αυτοκίνητο στο σημείο και στις 9 είχε καταγράψει ήδη τα πάντα. Μετέβη ο ίδιος στο νεκροτομείο και έκανε την νεκροτομή. Ο ιατροδικαστής δεν ευθύνεται. Η σορός απομακρύνθηκε στις 11 η ώρα».

Μαρτυρία συγγενή της 40χρονης: «Τον κατήγγειλε 3 φορές μέσα σε ένα μήνα»

Στενός συγγενής της 40χρονης που γνώριζε από καιρό όσα ζούσε η 40χρονη μίλησε στο Mega και ανέφερε ότι τον τελευταίο μήνα η γυναίκα είχε πάει 3 φορές στο Α.Τ. να τον καταγγείλει.

«Είχε πάει πολλές φορές τον είχε καταγγείλει, έχει κάνει όλη της την ζωή, όσα χρόνια είναι μαζί, πάντα τέτοια πράγματα έκανε. Τρεις φορές είχε πάει αυτό τον μήνα μόνο. Τον είχε καταγγείλει, τον κρατούσαν μέσα, τον κρατούσαν 2-3 ημέρες, τον αφήνουν πάλι, αρχίζει πάλι τα ίδια, τον παίρνουν πάλι, τον αφήνουν πάλι, όλο αυτό τον καιρό, αυτό το πράγμα γινόταν. Έχει ιστορικό αυτός στην αστυνομία, δεν είναι ότι ήταν… Ξυλοδαρμό, αλκοόλ, όλα αυτά. Έχει 5 αποφάσεις, δεν έχει μόνο 1», δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις