ΕΛΛΑΔΑ

«Κρυφτούλι» με δεξαμενόπλοια στα ελληνικά ύδατα- Τι συμβαίνει στον Λακωνικό κόλπο, η εμπλοκή του ΠΝ

«Κρυφτούλι» με δεξαμενόπλοια στα ελληνικά ύδατα- Τι συμβαίνει στον Λακωνικό κόλπο, η εμπλοκή του ΠΝ
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Το Bloomberg αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του στο τι συμβαίνει με τα δεξαμενόπλοια στον Λακωνικό κόλπο και στην εμπλοκή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Ένα περίεργο «κρυφτούλι» με δεξαμενόπλοια μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, όπως καταγγέλεται, καταγράφηκε στα ελληνικά ύδατα.

Το Bloomberg αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του στο τι συμβαίνει στον Λακωνικό κόλπο και στην εμπλοκή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα το Bloomberg αναφέρει:

Μια χούφτα δεξαμενόπλοια που είχαν εισέλθει στα ύδατα της νότιας Ελλάδας για να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο αναγκάστηκαν να αναχωρήσουν και πάλι μετά την εκ νέου ανακοίνωση του εγχώριου Πολεμικού Ναυτικού ότι θα πραγματοποιούσε ασκήσεις στην περιοχή.

Ο Λακωνικός Κόλπος, περίπου 110 μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνας, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας περιοχή εφοδιασμού για το εμπόριο ρωσικών καυσίμων και αργού πετρελαίου, επιτρέποντας την εναλλαγή φορτίων μεταξύ πλοίων για μεταφορές σε πελάτες στην Ασία.

Αυτόν τον μήνα, όμως, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε να πραγματοποιεί ασκήσεις στην περιοχή σε μια προσπάθεια να σταματήσει μια δραστηριότητα που βοηθά τη μηχανή εξαγωγών της Μόσχας να συνεχίσει να λειτουργεί.

Στη συνέχεια, τα πλοία επέστρεψαν για λίγο στον κόλπο τη Δευτέρα, μετά από ειδοποίηση που έληξε την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε την επανέναρξη των ασκήσεων τη Δευτέρα και τα δεξαμενόπλοια έχουν πλέον αναχωρήσει και πάλι. Η τελευταία ειδοποίηση ισχύει μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό πρόσθεσε επίσης μια δεύτερη περιοχή, στα νότια, όπου θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις. Αποκόπτει μια τοποθεσία όπου τα δεξαμενόπλοια είχαν πάει για να πραγματοποιήσουν τις μεταφορές φορτίων τους.

Υπάρχει ένα κενό μεταξύ του Λακωνικού Κόλπου και της νεοπροστιθέμενης περιοχής, όπου πολλά από τα δεξαμενόπλοια είναι τώρα συγκεντρωμένα.