ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Αμείλικτα ερωτηματικά για το ατύχημα με την καγκελόπορτα - «Η πόρτα αυτή δεν έπρεπε να ανοίξει ποτέ»

Αμείλικτα ερωτηματικά για το ατύχημα με την καγκελόπορτα - «Η πόρτα αυτή δεν έπρεπε να ανοίξει ποτέ»

Σχολική πόρτα καταπλάκωσε μαθητές στην Κηφισιά - Aυξάνονται τα ερωτήματα κάτω από τις συνθήκες που συνέβη το περιστατικό - Για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς μίλησε στο Newsbomb.gr, o αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παντελεάκης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 13:00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στη διάρκεια του σχολάσματος, όταν σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε τουλάχιστον τρία παιδιά.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ένας μαθητής οκτώ ετών, μετά από τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη, χωρίς αιμορραγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόρτα που έφυγε από τη θέση της, είχε τοποθετηθεί στο σχολείο πολύ πρόσφατα, ίσως και σήμερα και την ώρα του ατυχήματος, συνεργείο πραγματοποιούσε εργασίες στο προαύλιο του σχολείου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι εργασίες γίνονταν εν ώρα μαθημάτων και όχι όταν τα παιδιά ήταν «απών».

Για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς μίλησε στο Newsbomb.gr, o αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παντελεάκης.

O αντιδήμαρχος Παιδείας, ΓιάννηςΠαντελεάκης, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μαζί με τους γονείς στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο 8χρονος μαθητής.

«Διερευνούμε τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό. Είχε γίνει η τοποθέτηση της νέας πόρτας αλλά δεν ήταν πλήρως έτοιμη να παραδοθεί σε λειτουργία. Η πόρτα αυτή δεν έπρεπε να ανοίξει και άνοιξε για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε», ανέφερε ο Γιάννης Παντελεάκης.

«Παρά την εντολή που είχε δοθεί να μην ανοίξει η πόρτα, άνοιξε, διερευνούμε το τι συνέβη. Προβήκαμεω ως Δήμος στην αντικατάσταση της πόρτας καθώς παλαιότερα είχαν γίνει εργασίες από προηγούμενη διοίκηση, οι οποίες έπεσαν στο ¨κενό¨. Υπήρχε δεύτερη πόρτα, η ακριβώς διπλανή. Είναι πολλά τα ερωτήματα, δεν ξέρουμε αν υπήρχε εκεί άτομο να δώσει οδηγίες στα παιδιά. Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι ενημέρωσαν να μην ανοίξει το σχολείο η άλλη πλευρά λέει ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχουν προσαχθεί τρία άτομα, ο εργολάβος και δύο εργάτες ενώ και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες η νέα κεντρική καγκελόπορτα αντικαταστάθηκε το πρωί ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο για ένα παλαιό κτίριο το οποίο βρίσκεται σε σε κακή κατάσταση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν η καγκελόπορτα είναι στηριγμένη σε τοίχο ο οποίος είναι σπασμένος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Τι περιγράφει στο Newsbomb.gr μάρτυρας που είδε το περιστατικό: «Ο δάσκαλος επανειλημμένα από το μικρόφωνο δήλωσε "γίνονται εργασίες μην πλησιάζετε"»

Μια γυναίκα που μένει απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και είδε όλο το τραγικό συμβάν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε: «Χτύπησε το κουδούνι και βγήκαν τα παιδιά. Μια κυρία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα, πριν προλάβει να ανοίξει την πόρτα έπεσαν τα παιδιά μπουλούκι χωρίς εκείνη να μπορεί να τα συγκρατήσει.

«Οι γονείς από έξω τα επικροτούσαν και αντί την ώρα που έπεσε η πόρτα οι γονείς να απομακρυνθούν και να αφήσουν τους διασώστες να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνοι έπεσαν πάνω τους για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εξήγησε πως στο σημείο έφτασε εγκαίρως το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το 8χρονο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων και πρόσθεσε πως τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα παιδιά, τρία εξ αυτών είναι ελαφρώς τραυματισμένα.

«Ο δάσκαλος επανειλημμένα από το μικρόφωνο δήλωσε "γίνονται εργασίες μην πλησιάζετε"», είπε καταλήγοντας.

Γονέας που το παιδί του είναι στο συγκεκριμένο σχολείο μιλώντας στα τηλεοπτικά μέσα ανέφερε ότι: «Είναι πλήρη ανευθυνότητα, δεν γνωρίζω αν είχαν πει πως η πόρτα είναι ασφαλής. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη».

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας».

Σχετικές ειδήσεις