ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Η απάντηση του Δήμου για το ατύχημα με την καγκελόπορτα - Έρευνα για το συμβάν

Κηφισιά: Η απάντηση του Δήμου για το ατύχημα με την καγκελόπορτα - Έρευνα για το συμβάν

Ο Δήμος Κηφισιάς ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε 9χρονος μαθητής από πτώση καγκελόπορτας σε Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς για το σοβαρό περιστατικό με την πτώση καγκελόπορτας στο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει 9χρονο μαθητής.

Ο μαθητής της γ’ Δημοτικού, όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς, είναι καλά στην υγεία του χωρίς να έχει υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του,δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας ΣχολικήςΕπιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».