Σε τραγική κατάσταση σχολεία της Κηφισιάς: Έπεσαν οροφή και στέγαστρο αμιάντου - Κατέρρευσαν πόρτες

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για σχολεία στον δήμο Κηφισιάς 
Σε τραγική κατάσταση σχολεία της Κηφισιάς: Έπεσαν οροφή και στέγαστρο αμιάντου - Κατέρρευσαν πόρτες
2'

Καταγγελίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχολεία της Κηφισιάς πραγματοποιούν αγανακτισμένοι γονείς, μετά το περιστατικό στο 3ο δημοτικό σχολείο, όπου καγκελόπορτα καταπλάκωσε τρία παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από το χθεσινό συμβάν, στις εγκαταστάσεις του 3ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς στο παρελθόν είχε πέσει και οροφή αλλά και στέγαστρο, κατασκευασμένο από αμίαντο.

Η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Ελένη Μακρή δήλωσε στο Action24 ότι «Τα παιδιά μας είναι σοκαρισμένα. Δεν ξέρουμε τι να τους πούμε».

Όπως ενημέρωσε η κυρία Μακρή, «στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Ένα σχολείο γερασμένο, κακοσυντηρημένο. Ο εργολάβος μονίμως κάνει αστοχίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών».

Σύμφωνα με την ίδια, «πριν δύο μήνες έπεσε ψευδοροφή, ευτυχώς εν ώρα διαλείμματος», ενώ «έσπασε στέγαστρο αμιάντου εν ώρα μαθήματος και απομακρύνθηκε μετά από δική μας κινητοποίηση. Μικρό στέγαστρο αλλά αμιάντου. Κινητοποιήθηκαν οι γονείς για να απομακρυνθεί με σωστό τρόπο και όχι πρόχειρο όπως έκαναν στέλνοντας έναν υπάλληλο με γάντια μιας χρήσης».

«Δεν ελέγχονται από κανέναν τα έργα που γίνονται στα σχολεία», τόνισε η κυρία Μακρή αποκαλύπτωντας ότι πριν από δύο μήνες η ίδια είχε πάει στο δημοτικό συμβούλιο και μίλησαν για τα προβλήματα στην υποδομή του εν λόγω δημοτικού σχολείου.

Τα προβλήματα στα σχολεία της Κηφισιάς δεν σταματούν στο 3ο δημοτικό ωστόσο, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action24, πριν από πέντε μήνες στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Κηφισιάς έπεσε η εξωτερική πόρτα, ενώ πριν από δύο μήνες έπεσε και μία εσωτερική πόρτα. Μάλιστα όπως αναφέρεται, στην εξωτερική πόρτα έφυγαν οι μεντεσέδες και αντί να τους αποκαταστήσουν, τους... κόλλησαν ως προσωρινή λύση!

Οι γονείς μετά και το χθεσινό σοκαριστικό περιστατικό, που έστειλε έναν 8χρονο στο νοσοκομείο, ζητούν την άμεση σύσταση επιτροπής τεχνικών, για να ελέγχει τα σχολεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αναξαγόρειου Λυκείου, Θεόδωρος Οικονόμου είπε ότι έχουν μίλησει με αντιδημάρχους και μετά από πιέση που ασκηθήκε επί σειρά ετών θα αντικατασταθούν οι πόρτες.

«Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ο δήμος αδυνατεί να τα επισκευάσει γιατί λέει έχει οικονομικά προβλήματα» πρόσθεσε, ενώ όπως εξήγησε όλα τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς τα έχει αναλάβει ο ίδιος εργολάβος, ωστόσο από πέρυσι έχει λήξει η σύμβασή του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή