ΕΛΛΑΔΑ

Ζaman:«Η επίσκεψη του Μπαχτσελί ενόχλησε τις ακροδεξιές ομάδες»

Ζaman:«Η επίσκεψη του Μπαχτσελί ενόχλησε τις ακροδεξιές ομάδες»

Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στην βόρεια Ελλάδα κατά την επίσκεψη του αρχηγού του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρεται σήμερα ο Τουρκικός Τύπος.

Η Zaman γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Η επίσκεψη του Μπαχτσελί στην Δυτική Θράκη ενόχλησε τις ακροδεξιές ομάδες» . Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν ενώ ο κ Μπαχτσελί πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας και στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, από ομάδα φοιτητών και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ομάδα Ε/κ φοιτητών. Σημειώνεται ότι παρενέβη η Ελληνική Αστυνομία και διέλυσε τα πλήθη. Η Αστυνομία που συνεπλάκη με τους διαδηλωτές τους διέλυσε με δακρυγόνα, ενώ κατά την επίσκεψη του Μπαχτσελί ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας γύρω από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας. Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε επίσης και το τέμενος Αλατζά Ιμαρέτ , στην Θεσσαλονίκη. Την προηγούμενη μέρα, ο Μπαχτσελί είχε επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Η Yeni Safak γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες και σε μονόστηλο με τον τίτλο «Εκδήλωση διαμαρτυρίας από Ε/κ φοιτητές εναντίον του Μπαχτσελί». Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις επαφές που είχε ο κ Μπαχτσελί στους χώρους που επισκέφθηκε και στις διαδηλώσεις που έγιναν , ενώ σημειώνεται ότι η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Η Vatan γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα και στην συνέχεια στις εσωτερικές με τον τίτλο « Εξέγερση για τον Μπαχτσελί στην Θεσσαλονίκη» . Τονίζεται ότι οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία που χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους διαλύσει. Ο κ Μπαχτσελί αναχώρησε τις απογευματινές ώρες για την πΓΔΜ.

Στο θέμα αναφέρεται η Taraf στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Εθνικιστική διαμαρτυρία για τον Μπαχτσελί». Η Takvim κάνει αναφορά στο θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων με τον τίτλο « Μπράβο Μπαχτσελί» και τονίζει ότι ο Μπαχτσελί για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είπε : « Πρόκειται για αργόσχολους, δεν χρειάζεται αυτά να λαμβάνονται υπόψη» .

Η Sabah αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες σε ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο « Ο Μπαχτσελί ήρθε αντιμέτωπος με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ρατσιστών» . Στην ανταπόκριση γράφει ότι 50 περίπου διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας κατά την επίσκεψη του Μπαχτσελί στην Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Η αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έξω από το Γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις επαφές Μπχταελί.

Η Radikal γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους έλληνες ρατσιστές για τον αρχηγό του ΜΗΡ , Μπαχτσελί» . Η Posta αναφέρεται στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίες σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας και στην συνέχεια στις εσωτερικές με τον τίτλο « Εθνικιστική διαμαρτυρία για τον εθνικιστή Μπαχτσελί» .Η Milliyet γράφει για το θέμα σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας και στην συνέχεια στις εσωτερικές με τον τίτλο « Αντίδραση για τον Μπαχτσελί στην Θεσσαλονίκη»

Η Hurriyet αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ο Μπαχτσελί , παρά τους ρατσιστές , πήγε και στο τέμενος» και τον υπέρτιτλο « Διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη. Η Haberturk γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε το σπίτι του Ατατούρκ» και στο κείμενο γίνεται αναφορά στις διαμαρτυρίες . Το δημοσίευμα πλαισιώνεται με φωτογραφία με τις διαμαρτυρίες , όπως επίσης και τα άλλα δημοσιεύματα.

Η Cumhuriyet γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Διαμαρτυρία για τον Μπαχτσελί στην Θεσσαλονίκη. Η Αksam αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Το διαγώνισμα της Χρυσής Αυγής με τον Μπαχτσελί»