ΕΛΛΑΔΑ

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Β. Ελλάδα

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Β. Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 9 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και μία απόπειρα διάρρηξης Α.Τ.Μ., οι οποίες είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας, του Νομού Σερρών και την Θεσσαλονίκη, τον τελευταίο χρόνο.

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για ληστείες, παράβαση του Νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών, καθώς επίσης και ένας 27χρονος Έλληνας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Από τα έως τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε, ότι ο 37χρονος δράστης, ενεργώντας είτε μόνος του, είτε συνεργαζόμενος άλλοτε με τον 40χρονο και άλλοτε με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Αυγούστου 2011 έως και πριν δύο εβδομάδες διέπραξε 9 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και καταστήματα σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Επίσης, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε, ότι ο 37χρονος, μαζί με έναν 30χρονο Έλληνα και ένα άγνωστο δράστη, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, το Α.Τ.Μ. τραπεζικού υποκαταστήματος στην Αλιστράτη Σερρών.

10072012amake

Σημειώνεται, ότι για την παραπάνω περίπτωση, έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του 30χρονου,ο οποίος έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές και κρατείται για περιπτώσεις ληστείας. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών δραστών, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος όπλων και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική και εργαστηριακή έρευνα, προέκυψε ότι, δύο από τα παραπάνω κατασχεθέντα όπλα, έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρεις από τις ληστείες που διέπραξαν οι δράστες και στην απόπειρα διάρρηξης Α.Τ.Μ. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες ή άλλα αδικήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας καθώς επίσης και σε άλλες περιοχές της χώρας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του άγνωστου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στις τρεις από τις εννέα ληστείες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.