ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έκλεψαν προτομή στην πλατεία Τριών Ναυάρχων

Πάτρα: Έκλεψαν προτομή στην πλατεία Τριών Ναυάρχων

Άγνωστοι έκλεψαν τη μπρούτζινη προτομή ενός από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Πάτρας, Θεόδωρου Τριάντη, από τη συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων.

Ωστόσο, το γεγονός διαπιστώθηκε με καθυστέρηση από τα Συνεργεία της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμος κατήγγειλε άμεσα την κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας, όπου και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων. Πέραν της αστυνομικής διάστασης της υπόθεσης, το γεγονός προκαλεί και θλίψη και αγανάκτηση. Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας κ. Γιώργος Σιγαλός, το καταγγέλλει ως προσβολή στη μνήμη ανθρώπων, που έχουν προσφέρει στην Πάτρα, όπως ο Θεόδωρος Τριάντης, που προχώρησε σε πλήθος δωρεών μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Τριάντη, στο οποίο περιλαμβάνεται η επαγγελματική σχολή Πατρών και μεγάλη κτηματική περιουσία.

Η οικογένεια που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου συνέβαλε σημαντικά στην τελική διαμόρφωση της Πάτρας, τονίζει ο κ. Σιγαλός και καλεί τέτοιου είδους βανδαλισμοί να καταγγέλλονται ως απαράδεκτοι, από σύσσωμο το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό δυναμικό της πόλης.