ΕΛΛΑΔΑ

Έκοψαν το ρεύμα σε Νεφρολογικό Κέντρο

Έκοψαν το ρεύμα σε Νεφρολογικό Κέντρο

Κάθε όριο στοιχειώδους ηθικής και λογικής φαίνεται να έχει χαθεί πλέον στην ΔΕΗ, που έφτασε στο σημείο να κόψει σήμερα το ρεύμα στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού στην Αίγινα, αφήνοντας κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού τους νεφροπαθείς και την απαραίτητη για αυτούς αιμοκάθαρση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη στιγμή της διακοπής, στο Κέντρο πραγματοποιούνταν αιμοκαθάρσεις, σε δεκάδες ασθενείς, ευτυχώς όμως σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Κέντρου, οι αιμοκαθάρσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεχίστηκαν με την χρήση γεννήτριας. Η διακοπή ρεύματος στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού, σύμφωνα με τον ΔΕΣΜΗΕ πραγματοποιήθηκε λόγω του πολύμηνου χρέους του, αποκαταστάθηκε όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η θυγατρική της ΔΕΗ σε αποψινή της ανακοίνωση.

Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας τονίζει, ότι «η διακοπή πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Προμηθευτή (που είναι η ΔΕΗ)» και ότι, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του, εκτελεί εντολές διακοπής παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χρέους, που εκδίδονται από τους Προμηθευτές, με τεχνικούς του, οι οποίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης και παρεκκλίσεων από τις εντολές αυτές. Μετά την αναστάτωση και την κατακραυγή η ΔΕΗ έσπευσε να ξαναδώσει ρεύμα στο Νεφρολογικό Κέντρο, αλλά εδώ εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, για το αν έχει μέχρι και δικαίωμα επί της ζωής των ανθρώπων αυτού του τόπου η κάθε ΔΕΚΟ. Το περιστατικό περιέγραψε στο τοπικό μέσο neaepohi και γιατρός της κλινικής, που εξήγησε πόσο σοβαροί κίνδυνοι υπήρχαν από αυτή την ενέργεια.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό ανακοίνωσε μέσω Facebook πως θα ζητήσει την ποινική δίωξη των υπευθύνων, καταδίκασε την ενέργεια αυτή της ΔΕΗ και την χαρακτήρισε βάρβαρη, απάνθρωπη και παράνομη.