ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Καρατζάς του Ιανού

Ελεύθερος ο Καρατζάς του Ιανού

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά τη δίωρη απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» Νικόλαος Καρατζάς, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Ν. Καρατζάς κλήθηκε να απολογηθεί διότι βάσει των χειρόγραφων σημειώσεων και ιδιωτικών συμφωνητικών που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου ο πρώην υπουργός είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενος ο κ. Καρατζάς υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος του παρουσίασε ότι μεσολαβεί για λογαριασμό μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας της οποίας εταιρία με έδρα την Ελβετία ενδιαφερόταν να επενδύσει στην «Ιανός Α.Ε.».

Όπως είπε όλα τα χρήματα (1,5 εκατ. ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στη συνέχεια, όμως όταν ο ίδιος αποφάσισε να ονομαστικοποιήσει τις μετοχές ώστε να μπορεί να μετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς ο Άκης Τσοχατζόπουλος –κατά τον κ. Καρατζά- δεν του αποκάλυπτε τα τελικά φυσικά πρόσωπα της ελβετικής εταιρίας. Τότε, αγανακτισμένος του ζήτησε αναστροφή της πώλησης αυτής και του έδωσε πίσω το 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο ο πρώην υπουργός να του επιστρέψει τις μετοχές.