ΕΛΛΑΔΑ

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία από Δευτέρα ως και Τετάρτη

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία από Δευτέρα ως και Τετάρτη

Τριήμερη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από την ερχόμενη Δευτέρα ως την Τετάρτη 5 - 7 Νοεμβρίου

ενώ η διοίκηση της Ομοσπονδίας των νοοσκομειακών γιατρών πρότεινε στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας, για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Η ΟΕΝΓΕ σημείωσε πως «όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη, η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι» και κάλεσε τις ενώσεις να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση, κατά τις ημέρες της απεργίας.

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις αλληλεγγύης, η Ομοσπονδία κάλεσε ενώσεις, σωματεία εργαζομένων, δήμους και εργατικά κέντρα, να μπλοκάρουν τα ταμεία και να παρέχουν δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη. Ανάλογα με την επιτυχία του μέτρου, θα υπάρξει διεύρυνση σε περισσότερες ημέρες εβδομαδιαίως.

Πρόσθετες κινητοποιήσεις, θα αποφασιστούν από το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, επισημαίνεται ότι «Η κυβέρνηση των πολιτικών δυνάμεων που κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο, συμπεριφέρεται ως δωσίλογη. Δείχνει αποφασισμένη να νομοθετήσει όλο το ανελέητο πακέτο μέτρων της 3ης Μνημονιακής Σύμβασης που απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές και η τρόικα.

Οι καταστροφικές συνέπειες για τη λεηλασία της χώρας και την εξαθλίωση του λαού, δεν την πτοούν.

Αδιαφορεί και για την επακόλουθη διάλυση των δημόσιων δομών στην υγεία, την ανθρωπιστική κρίση. Στα μέτρα που αποδέχθηκε ασμένως ο κ. Λυκουρέντζος και εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται:

- Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

- Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου

- Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό

- Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

- Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονα, για να κάνουν υποστηλώματα στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ, ενσωματώνουν βίαια και τα Ταμεία Υγειονομικών, δημοσιογράφων, Μηχανικών κ.ά. με καταλήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας τους από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί τώρα τη γνωστή περιβόητη γνωμάτευση του Ν.Σ.Κ. για να σταματήσει τις δίκαιες επισχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ που συναντούν στάση πληρωμών της Κυβέρνησης για δεδουλευμένες εφημερίες άνω των 5 μηνών. Πλανάται. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χρησιμοποιήσουν όλες τις μορφές πάλης για ν΄ ανατρέψουν την άθλια πολιτική τους».

Και καταλήγει: «Αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Πρέπει να φύγει. Τα βάρβαρα καταστροφικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν».