ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Την αλληλεγγύη τους στους τρεις κατηγορουμένους που διώκονται για τον προ ημερών προπηλακισμό σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί και φοιτητές.

Μάλιστα, ενόψει της μεθαυριανής δίκης τους ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν κατά περίπτωση στάση εργασίας και 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα συμπαράστασης στο δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που θα δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενοι. Για αύριο στις 18:00 το απόγευμα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την «προάσπιση των κοινωνικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλαν τις συλλήψεις των τριών εργαζομένων -δύο δημοτικών υπαλλήλων κι ενός συνδικαλιστή εκπαιδευτικού- χαρακτηρίζοντας αυτές ως «άδικες», ενώ έκαναν λόγο για «μέτρο τρομοκράτησης» των εργαζομένων.