ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος-Καταγγελία: «Ετοίμασαν γκρεμό για ... αυτόχειρες»

Ρόδος-Καταγγελία: «Ετοίμασαν γκρεμό για ... αυτόχειρες»

Την ημέρα συχνάζουν παιδιά και τα βράδια νεαρά ζευγάρια. Το προστατευτικό τείχος κατέρρευσε, και ο δρόμος είναι ανοιχτός για βουτιές θανάτου!..

Από σύμπτωση και μόνο, ή από θαύμα, δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα στην τάφρο πίσω από το πάρκο του Αγίου Φραγκίσκου. Ένα μεγάλο μέρος του προστατευτικού τείχους που εμποδίζει την κατακρήμνιση, έχει εξαφανισθεί, ενώ ένα εξ ίσου μεγάλο τμήμα του είναι ετοιμόρροπο στο πρώτο άγγιγμα. Στο εν λόγω πάρκο συχνάζουν πολλές φορές παιδιά που βρίσκουν χώρο να παίξουν, ενώ τα βράδια «προσελκύει» νεαρά ζευγάρια που κάνουν τη βόλτα τους, ή ρεμβάζουν στο χαμηλό τείχος που είναι έτοιμο να διαλυθεί από τη διάβρωση και την εγκατάλειψη.

Μετά από σχετικές καταγγελίες το Rodosalarm, επισκέφθηκε το πάρκο και όντως διαπιστώθηκε το χάος προς την τάφρο! Ακόμα και κιγκλιδώματα που υπάρχουν σε κάποια σημεία, κατά μήκος του πάρκου, είναι έτοιμα να σωριαστούν προς τα …βάθη, συμπαρασύροντας όσους επιχειρήσουν να στηριχτούν πάνω τους!

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σε μεγάλο τμήμα κατά μήκος του πάρκου που «βλέπει» προς την τάφρο δεν υπάρχει κανένα προστατευτικό στοιχείο. Έτσι, όποιος γλιστρήσει ή το επισκεφθεί νύχτα κινδυνεύει να βρεθεί στο κενό, από πολύ μεγάλο ύψος, …εξασφαλίζοντας σίγουρα το θάνατο! Από τέτοιο ύψος δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γλιτώσει κανένας, εν αγνοία του, …ιδανικός αυτόχειρας.

Περίοικοι δήλωσαν ότι το αρχαίο τείχος που βρίσκονταν κατά μήκος του πάρκου και προστάτευε από πτώση προς την τάφρο, έχει διαλυθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να το αντικαταστήσει, ούτε και να συντηρήσει τα τμήματά του που είναι έτοιμα να διαλυθούν, αφού ολόκληρα κομμάτια του κουνιούνται στο παραμικρό σπρώξιμο. «Σίγουρα, αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα», είπαν χαρακτηριστικά στο Rodosalarm, δεδομένου μάλιστα ότι ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και σπανίως λειτουργεί!..