ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Κόντρα μεταξύ νέων και παλαιών...αγροτών

Πρέβεζα: Κόντρα μεταξύ νέων και παλαιών...αγροτών

Τη δική του απάντηση στην πρόσφατη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Νέων Αγροτών για τους οπωροπώλες της περιοχής, δίνει το Δ.Σ Οπωροπωλών Πρέβεζας, επισημαίνοντας ότι οι καταναλωτές θα είναι τελικά αυτοί, που θα κρίνουν ποιον θα εμπιστευτούν και ποιον όχι.

Το Δ.Σ του συλλόγου μεταξύ άλλων εκφράζει τη συμπαράσταση του στους νέους «πραγματικούς» αγρότες και όχι στους αγρότες «εμπόρους», που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της οργάνωσης όπως αναφέρει, κάνοντας παραεμπόριο, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά τιμολόγια, δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως διαβάζουμε στα "Νέα από την 'Ηπειρο και τα Γιάννενα".

Σύμφωνα με το Σύλλογο η «Λαϊκή αγροτική αγορά», δεν ακολούθησε το πνεύμα και την φιλοσοφία του καταστατικού της που ήταν «από το χωράφι στο ράφι» μιας και εισχώρησαν σε αυτήν και άτομα που καμία σχέση δεν είχαν με την παραγωγή. Αναφέρει τέλος ότι επιθυμεί μια αγορά που να λειτουργεί με κανόνες και όχι την «ζουγκλοποίηση» που κυριαρχεί στην «αγορά» που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο οργάνωσης της Αγροτικής Αγοράς αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτή.