ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πωλούνται τα υποβρύχια τύπου 214

Δεν πωλούνται τα υποβρύχια τύπου 214

Απορρίφθηκε η πρόταση πώλησης των δύο υποβρυχίων που φέρεται να είχε εισηγηθεί ο ειδικός συντονιστής για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προκρίνονται οι διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτησία της επιχείρησης, στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

Αυτή την απόφαση έλαβε η Διυπουργική που συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και των συναρμόδιων υπουργών Άμυνας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. "Τα υποβρύχια δεν πωλούνται" , εμφανίζεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας πάγο στα όποια σενάρια και προτάσεις, όπως αυτή του κ. Νίκου Αναστασόπουλου, για την πώλησή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας: Tα υποβρύχια τα θέλουμε και θα τα πάρουμε . Σημειώνεται πως το Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη τα δύο σύγχρονα υποβρύχια, ενώ όπως εξαρχής σημείωναν πηγές του Πενταγώνου η ιδέα της πώλησης τους είναι ανεφάρμοστη και χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η Διυπουργική φαίνεται να απέρριψε και την πρόταση της καταγγελίας της σύμβασης που υπεγράφη επί υπουργίας Βενιζέλου για τη ναυπήγηση δύο επιπλέον υποβρυχίων τύπου 214. Αν αυτό συνέβαινε, όπως λένε πηγές του Πενταγώνου, τότε η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων, η οποία έχει προσφύγει ήδη στη διαιτησία, θα δικαιωνόταν εις βάρος του Δημοσίου. Κι αυτό γιατί η σύμβαση προέβλεπε χρονοδιάγραμμα πληρωμών, χωρίς όμως αυτό να συνδέεται με εκτέλεση έργου.

πηγη Ελεύθερος Τύπος