ΕΛΛΑΔΑ

Aδίστακτη σπείρα βασάνιζε και λήστευε ηλικιωμένους

Aδίστακτη σπείρα βασάνιζε και λήστευε ηλικιωμένους

Χειροπέδες φόρεσε η Αστυνομία σε μία τετραμελή σπείρα η οποία δρούσε το τελευταίο μήνα στον κάμπο της Ξάνθης σπέρνοντας τον τρόμο σε ηλικιωμένους.

Οι δράστες φορώντας κουκούλες εισέβαλαν βραδινές ώρες σε οικίες ηλικιωμένων και υπό την απειλή όπλου αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα τιμαλφή, χτυπώντας τους, φιμώνοντάς τους και δένοντάς τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κατά την αποχώρησή τους αφήναν κλειδωμένους και δεμένους μέσα στα σπίτια τους, σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και με καταγεγραμμένα δέκα περιστατικά κλοπών οι δράστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και πρόκειται για τέσσερεις Ρομά που αφού πρώτα εντόπιζαν τα θύματά τους στη συνέχει επιτελούσαν την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας ανήλικος. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 35χρόνο, έναν 30χρόνο, έναν 23χρόνο και έναν 17χρόνο.

Οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω χθες το πρωί σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό της Ξάνθης, όταν με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, τέσσερα χρυσά δακτυλίδια και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία με διάφορες συνθέσεις κάθε φορά, πραγματοποίησε από τις αρχές Νοεμβρίου δέκα ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε χωρία της Ξάνθης.

Στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, έντεκα κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.